Onze werkwijze

NEW TAILOR is het adres voor maatkleding in Nederland sinds 1997 die de kleermakerstraditie nieuw leven in blaast. Een op het lijf gesneden maatpak, jasje of shirt wordt vaak gezien als luxe. Omdat niemand gemiddeld is zien wij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. Wij staan voor je klaar voor jouw smart casual outfit, je business suit, je trouwpak en voor elke andere gelegenheid. Al onze kleding wordt op maat gemaakt. Vanzelfsprekend adviseren wij jou ook op maat.

1. De verschillende mogelijkheden

In onze winkel drinken we een espresso en leren we jou graag kennen. We vinden het belangrijk om te weten wie jij bent en in welke omgeving je graag bepaalde items draagt. Na een kennismaking nemen we je rustig mee in onze verschillende maakwijzen, stoffen en opties. Kies tussen wol, katoen, linnen, zijde of combinaties. Daarnaast zijn er ook verschillende opties qua maakwijzen en de keuzes tussen welke knopen, voeringen en details. Bij NEW TAILOR maken we alles volledig op maat. We helpen je dan ook in de keuzes die je kan maken.

NEW TAILOR is één van de weinige kleermakerijen die ook nog een volledig pak in huis kan maken. Deze bespoke methode geeft als voordeel dat we het binnenwerk ook volledig op jouw lichaam boetseren.

Make an Appointment
verschillende mogelijkheden
Maten opmeten

2. Maten opmeten

Bij NEW TAILOR maken we alles op maat. Dat betekent nadat we zorgvuldig jouw wensen hebben opgeschreven, we je gaan inmeten.
We zullen je ook een aantal jasjes of broeken aantrekken zodat je kan aangeven wat jouw ideale pasvorm is. Dit is een secuur proces, maar zal niet langer dan 15 minuten duren. We houden hierbij rekening met bijvoorbeeld het dragen van een horloge of dat je de broek iets hoger wilt dragen. Doordat we goed meten, naar jou luisteren en onze adviezen, komen we zo tot jouw ideaal zittende maatkleding.

Make an Appointment

3. Passen en meenemen

Je hebt je keuzes gemaakt, je lichaamsmaten zijn bekend en je kledingstukken worden ontworpen. Na 6 a 7 weken is jouw maatkleding bij ons binnen. We maken dan graag een afspraak om jouw op maat gemaakte shirt, broek of jasje door te passen. Eventuele wijzigingen worden direct in ons atelier aangepast.

Make an Appointment
passen en meenemen
onze werkwijze new tailor

4. Espresso

Je maten blijven bij ons bekend. We kunnen gemakkelijk nogmaals een shirt, broek of jasje samen uitzoeken. Ook ben je altijd welkom om een espresso te komen drinken. Vergeet ook niet om je op maat gemaakte kleding mee te nemen. We verzorgen namelijk ook graag je kleding zodat je er nog langer plezier van kan beleven. Voor onderhoud of de stomerij voor jouw op maat gemaakte kleding van NEW TAILOR ben je ook welkom bij ons.

Make an Appointment

Laat je verder informeren

Wij zetten de espresso vast klaar

Maak geheel vrijblijvend in Amsterdam of Utrecht een oriëntatie afspraak en ervaar ons gastheerschap en de eindeloze kennis waardoor wij het mooiste maatwerk voor jou kunnen maken.

Maak nu een afspraak