Wellicht is dat een vraag die je jezelf elke dag stelt. Je wilt je immers lekker voelen in je kleding. Niet op zijn minst omdat kleding ook als communicatiemiddel dient. Je brengt jezelf en anderen in de juiste stemming. Uiteraard is het dan lastig om volledig blind een outfit bij elkaar te rapen. Bij NEW TAILOR volgen we onderstaande pijlers om snel en makkelijk een outfit voor de dag te kiezen. Dat zorgt bij jou en bij anderen voor meer plezier, zelfverzekerdheid en succes.

Het weer

De pijler die het meest te maken heeft met comfortabel de dag door komen. Je wilt tenslotte niet in een tweed jasje lopen als het 25 graden is. Denk dus allereerst na over de omstandigheden en de agenda van de dag. Probeer op basis van weer-apps te kijken of het droog is als je op de fiets naar huis springt. Beter voor je kleding en voor je gemoedstoestand als je thuis komt. Regent het wel, denk dan aan een paraplu of kies er toch voor om met de auto of het openbaar vervoer te gaan. Wat betreft de temperatuur van die dag kan je makkelijk onze pakkenthermometer erbij pakken om te zien wat geschikt is. Je vindt dit hulpmiddel in ons ‘NEW ICONS’ magazine. De vuistregel is dat de materialen die je draagt bij elkaar moeten passen, dus geen linnen hemd bij een winterpak.

Dagindeling

Wat je gaat doen tijdens je werk heeft natuurlijk veel invloed op wat je gaat dragen die dag. Niet elke afspraak vraagt om dezelfde kleding. Stem zowel je outfit als je accessoires daar goed op af. Is het echt slim om een das om te doen als je die dag bij een IT start-up over de vloer komt? Aan de hand van je agenda kun je makkelijk keuzes maken in geschikte kleding voor de dag. Een das op kantoor is zeker geen overbodige luxe; net als een dunne trui of vest. In de winter van wol en zomers een katoenen variant. Zo kun je je stijl eenvoudig aanpassen tijdens de dag.

Rol en omgeving

Uiteraard is de dagindeling hier ook deels bepalend in, maar toch moet je keer op keer stilstaan bij je rol binnen een organisatie. Zorg er te allen tijde voor dat je je kleding afstemt op de senioriteit van je functie. Hoe hoger je zit, hoe meer je een voorbeeldfunctie vervuld. Jouw kleding is niet alleen jouw visitekaartje maar ook die van het bedrijf waarvoor je werkt. Je kan niet van je mensen vragen om in pak naar kantoor te komen als je dat zelf ook niet doet. Je outfit moet uitstralen wat je rol is. Het moet in ieder geval professioneel zijn. Niet alleen om zelf in een professionele modus te komen, maar ook om respect te tonen. Zowel qua kwaliteit als hoe uitgesproken je kleding is. Je garderobe kan makkelijk mee groeien met je carrière.  Investeer in pakken en hemden die succes en luxe uitstralen. Ook de Casual Friday kleding moet die uitstraling hebben, dus consistentie is hier het sleutelwoord; mensen doen immers graag zaken met anderen als gedrag en dus ook kleding consistent zijn.