JOUW TROUWPAK

Het ideale pak dat je na de grote dag ook wil dragen

Gefeliciteerd! Van harte met jullie voorgenomen huwelijk. Een bijzondere dag waar je samen naar uit kunt kijken en de voorbereidingen voor zult moeten treffen. En dat mag en kan ook al een feestje zijn. Onze ervaring is dat het een spannende, maar bovenal een mooie tijd is. Je gaat ineens nadenken over details waar je je normaal nooit druk over zou maken. Van dagindeling tot cadeautjes, van accessoires tot de bloemen en van tafelschikking tot de aankleding. En het belangrijkste: heb je al bedacht hoe jij er uit wil zien op dé dag?

NEW TAILOR - Utrecht 9.8 uit 34 ervaringen

We inventariseren wat je wenst, wie je bent en hoe de dag eruit ziet. Een trouwpak dat je draagt op het strand ziet er anders uit dan een trouwpak dat je draagt in een sprookjesachtige omgeving van een kasteel. Uiteraard zorgen we ervoor dat je pak, al dan niet met dat unieke vest, ook daarna goed gedragen kan worden voor andere feesten of je werk. Zo zie je er niet alleen die ene dag top uit, maar dat je je ook alle andere keren dat je ons pak draagt fantastisch en vol zelfvertrouwen voelt.

Hoe wij werken

NEW TAILOR is het adres voor maatkleding in Nederland sinds 1997 die de kleermakerstraditie nieuw leven in blaast. Een op het lijf gesneden pak of hemd wordt vaak gezien als luxe. Omdat niemand gemiddeld is zien wij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. Vanzelfsprekend adviseren wij u ook op maat.

Bij een afspraak nemen we alle tijd om je wensen te inventariseren, de juiste stof te vinden passend bij het seizoen, jouw huidskleur en het doel van je kleding en uitstraling. We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de voering en knopen. Het model van het jasje wordt bepaald door de breedte en type schouder, breedte revers, knoop- en taillehoogte, lengtes, mate van wegsnijden en natuurlijk de type zakken. Voor de broek kiezen we het aantal bandplooien, de bandverwerking, type zakken, sluiting, etc.. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een jasje aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen. Een pak maken is geen wetenschap. Wel een kunst.
Maak oriëntatie afspraak

Onze maakwijzen trouwpak

Maakwijze en stof bepalen de prijs

We bieden half canvas, full canvas, handmade and full bespoke. Zie hieronder het overzicht.

The 16 Suit

799-1699
 • Full canvas verwerking
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in ongeveer 16 uur
 • Eén of twee tussenpassen
 • Handgemaakt in India

The 32 Suit

1899-2999
 • Full canvas verwerking
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in ongeveer 32 uur
 • Twee tussenpassen
 • Volledig handgemaakt in Italië

The 48 Suit

2999+
 • Full canvas verwerking
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in ongeveer 48 uur
 • Minimaal vier tussenpassen
 • Volledig handgemaakt in huis

Wit shirt

We zijn voorstander van een kraakwit hemd. Een hemd waardoor jouw uitstraling aan kracht wint, jouw pak echt die diepe kleur krijgt en jij bovendien niet faal oogt. Een offwhite hemd zou volgens sommigen beter passen bij een crème kleurige bruidsjurk, maar niks is minder waar. Omdat hemden van katoen zijn en de bruidsjurk meestal van zijde is de glans sowieso anders. Ook de jurk wordt stralender als je voor een wit hemd kiest. We gaan nog net niet zo ver dat we een offwhite hemd weigeren maar we raden het je het echt af. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Er zijn verschillende soorten witte katoen waarvan we graag een hemd voor je maken. Het ene hemd oogt iets koeler omdat de ondertoon iets blauwer is. Ook hebben we witte hemden die juist iets warmer ogen. Zo kom je je aanstaande misschien toch nog iets tegemoet en breng je het huwelijk niet in gevaar.

Maak nu een (oriëntatie)afspraak voor het aanmeten van jouw trouwpak en krijg Het Blauwe Boekje, de stijlgids cadeau.

Bruidspersoneel

Niet alleen jij als bruidegom wil in een mooi pak voor het altaar verschijnen. Je vader, getuigen en vrienden zullen ook de zoektocht moeten starten naar een geschikt pak. We nodigen je van harte uit om ze mee te nemen. Het kan op zijn Amerikaans waarbij jullie allemaal hetzelfde dragen of een variant op de stof zodat je het thema doortrekt.

Maak oriëntatie afspraak

Kledingvoorschriften?

Jouw kledingkeuze voor de dag bepaalt voor een groot gedeelte ook die van jullie gasten. Als jij een jacquet laat maken dan wil je dat wellicht ook vragen aan je daggasten. Een smoking maakt het diner en avondfeest wel extra bijzonder. We hebben vele soorten smokingstoffen van zomerse seersucker en zijde tot nachtblauw en een Brandenburger voor de winterse dagen thuis in je eigen kasteel. Als je kiest voor ‘zomers’ als kledingvoorschrift dan maken we graag jouw linnen pak of een pak van een combinatie van wol, katoen, linnen en/of zijde.  Ook de structuur van de stof brengt jou en jouw gasten in de juiste stemming. Allemaal met het doel er een stijlvol knalfeest van te maken.

Waarom NEW TAILOR?

5 redenen om te kiezen voor NEW TAILOR

Niemand is gemiddeld. Wij gaan voor de hoogstpersoonlijke aanpak. We gaan graag met jou in gesprek om te achterhalen wat bij jou past. Je bent voor anderen immers wat je draagt. Daarom kijken we met jou naar verschillende zaken bijvoorbeeld in welke omgeving je je beweegt, wie je bent, welke maakwijze bij jou past en welke stoffen daar bij horen. Een op het lijf gesneden maatpak of maatshirt wordt vaak gezien als luxe, omdat niemand gemiddeld is zien wij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. Heb jij geen maatpak meer nodig? Ook voor je smart casual outfit ben je bij NEW TAILOR aan het juiste adres.

Voor het maken van jouw maatkleding, business wear en smart casual, werken we de beste stoffenhuizen, zoals Dormeuil, Loro Piana, Drapers, Carnet, Harrisons, Fox en Huddersfield.

Door voor iedereen persoonlijk te produceren weten wij onze ‘waste’ zo laag mogelijk te houden. Daarnaast werken wij graag met traceerbare stoffen die het milieu zo min mogelijk belasten. Ook bieden wij stoffen aan waar geen dieren aan te pas zijn gekomen.

Door te werken met kwalitatief goede stoffen, gaan onze pakken jaren mee. Omdat wij houden van ons ambacht verzorgen wij en onderhouden wij je pak door de jaren heen.

NEW TAILOR is één van de weinige kleermakerijen die nog een volledig pak in huis kan maken. Deze bespoke methode geeft als voordeel dat we het binnenwerk ook volledig op jouw lichaam boetseren. Deze sartoriale ervaring zal je je hele leven bijblijven omdat ook in het maakproces je volledig alle stappen volgt omdat er tussendoor regelmatig gepast mag worden.

NEW TAILOR is de kleermakerij in Amsterdam en Utrecht die al sinds 1997 meedraait. In beide vestigingen is er een atelier gevestigd waar onze coupeuses werken aan de beste fit voor jouw pak, overhemd of broek. Ben je op zoek naar meer inspiratie of ben je op zoek naar items die passen bij jouw garderobe? Ook voor advies over jouw garderobe of welke kleuren er het beste bij jou passen, ben je bij NEW TAILOR aan het juiste adres.

Laat je verder informeren

Wij zetten de espresso vast klaar

Maak geheel vrijblijvend in Amsterdam of Utrecht een oriëntatie afspraak en ervaar ons gastheerschap en de eindeloze kennis waardoor wij het mooiste maatwerk voor jou kunnen maken.

Maak nu een afspraak