Zaterdag 7 maart was The Playing Circle hier in Amsterdam omgetoverd tot een waar schoenliefhebbers walhalla. Het was de eerste keer dat de Supertunk naar Nederland kwam, dit event dat georganiseerd werd door het Nederlandsche bedrijf The ShoeCare-Shop dat gespecialiseerd is in high end schoenverzorging en het Zweedse Schoenenblog Schoegazing. Ook New Tailor was aanwezig met inspirerende nieuwe jasjes, dassen en Rijksmuseumpochets.

Pitti Uomo stijl
Zaterdag ochtend om elf uur stipt stond iedereen klaar erg nieuwsgierig naar wat de dag ging brengen, vanaf het moment dat de zaal zijn deuren opende liep het vol met schoenen afficionado’s en mensen uit het vak. Zelden hier in Amsterdam zo veel goed gepoetste schoenen zien rondlopen op een dag, iedereen had zich uitgedost! Het leek bijna wel een editie van Pitti Uomo maar dan in de polder. Toch fijn om te zien dat er nog zo veel liefhebbers rondlopen hier in Amsterdam. Voor veel mensen was het mooi om alle merken te bewonderen die normaal niet te krijgen zijn in de Nederlandsche winkels maar ook een mooi samenzijn van gelijkgestemden, want het komt zelden voor dat men zich zo uitvoering en gepassioneerd kan uiten over een bepaalde zoolverwerking of schoenpoets manieren.

NK schoenpoetsen
Om een uur of twee was het dan zo ver, het hoogtepunt van de middag: Het NK schoenpoetsen. Na een zorgvuldige voorselectie gingen drie finalisten de strijd aan. Drie identieke schoenen met de bijbehorende schoenpoets van hofleverancier Saphir Médaille d’Or en twintig minuten tijd waren de ingrediënten om de gloednieuwe veterschoen te voorzien van een glans waar je jezelf in zou moeten zien. Na een spannende competitie begeleid onder het vakkundige commentaar van Bas van Exter, de oprichter van de Shoecare-shop, werden de schoenen overgelaten aan de vakjury bestaand uit onder andere Yvo van Regteren Altena en kwam daar de winnaar uit de bus. Theo Frijn van Shoespa Amsterdam ging die middag ervan door met de eeuwige roem en werd uitgeroepen tot de eerste Nederlands kampioen schoenpoetsen. Na deze ontknoping liep het langzaam door in een borrel en een diner… Het bleef nog lang gezellig in The Playing Circle.