Smart Casual

Ook in het bankwezen, advocatuur en consultancy worden minder pakken gedragen en is smart casual dé norm in veel bedrijven anno 2019. Toch zitten vele klanten dan te struggelen wat te dragen. Als het pak soms (of zelfs vaak) te formeel is, wat trek je dan aan? Je wilt en moet er wel goed, verzorgd en professioneel uit zien. Daar helpen we graag bij. We maken jasjes, broeken, vesten en shirts in allerlei vormen. Van formeel tot meer casual. We maken graag kleding wat alles over jou zegt . Dat geeft zelfvertrouwen en vertrouwen. Ook de smart casual jasjes en broeken maken we op verschillende wijzen, maar altijd volledig op maat vanuit lichaamsmaten. Ook onze (smart) casual jasjes hebben een full canvasverwerking voor meer comfort.

Maak nu een afspraak

Shirts

maatshirt casual

Maatshirts vanaf €119

Op sommige dagen is een pak te veel. Een goed hemd is dan voldoende om verzorgd, gekleed en krachtig over te komen. Smart casual overhemden kunnen gemaakt worden in vele soorten stoffen. Denk aan knitted, jersey, grovere oxford, dikker katoen, flanel, denim en prints. En dan hebben we natuurlijk in de zomer nog linnen en combinaties van linnen en katoen. Blijf voor uw casual hemden weg bij popelines en twill omdat deze te dun zijn of te veel glans hebben. Een goed hemd heeft een boord die blijft staan, past als een handschoen,  heeft de juiste knopen en bovenal een perfecte afwerking. Dat geldt misschien nog wel sterker voor hemden die u zonder jasje draagt. De kwaliteit van het hemd wordt dan immers nog zichtbaarder. Hemden worden nog casueler (Dit woord staat nog niet in Van Dale) met een los binnenwerk in kraag, manchet en lijst (ongeplakt), andere knopen (bijvoorbeeld bruin parelmoer of hoorn), geplooide mouwaanzet, het zichtbaarder doorstikken en heel eventueel tegenkragen in een effen kleur (persoonlijk gruwen we hiervan). Naast de standaard witte, lichtblauwe en gestreepte hemden heeft u dus nooit genoeg hemden. En bij ons komen regelmatig nieuwe stalen binnen.

Broeken

All flannel New Tailor, Drake's scarf

Maatbroek vanaf €249

Een spijkerbroek is vaak te casual. Een pakbroek vraagt om een jasje. Maar welke broek past dan wel bij je smart casual look? Kies in de zomer voor zeer open geweven wol, katoen of linnen. En moleskin, dikke cavalry twill of een flannel broek in de winter. De laatste is het netste van de drie wintervarianten; ook al omdat deze vaak een vouw (pleat) op het voorbeen gestreken heeft. Een moleskin is een echt dikke katoen die aandoet als de huid van een….mol. Moleskin en andere katoenen broeken laten zich mooi verwerken in een chino zoals het model broek genoemd wordt zonder bandplooi, trekkers op de zijkant en steekzakken. De achterzijde wordt sportiever met een klepzak. De zijnaden van een broek kun je met een kapnaad stoerder maken. Zoals aan het binnenbeen bij je jeans. Door de sluitknoop direct boven de rist te plaatsen krijg je ook een meer casual look. Als je de broek niet voert kan hij in de wasmachine en daardoor krijg je ook een meer informeel gevoel. Door de band iets hoger te maken en riemlussen toe te voegen die ook iets groter zijn krijg je nog meer styling mogelijkheden. Naast stof en de details wordt een casual broek vaak iets lager en strakker gedragen. Oprollen van de broekspijpen voegt ook iets toe. En door weg te blijven bij blauw, grijs en andere donkere kleuren maak je het toegankelijker.

Combinaties

combinatie jeans casual coltrui

Maatjasje vanaf €549

Ongevoerd, unconstructed (dus zonder binnenwerk), geen schoudervulling, geplooide mouwinzet, stoerdere knopen, grovere of open geweven stoffen en andere zakken maken een jasje minder formeel.  Casual jasjes zijn tegenwoordig vaak iets korter dan pakjasjes. Mogelijkheden genoeg. Denk ook aan andere materialen die je voor je pakken minder snel zou gebruiken als bamboo, katoen, linnen en tweeds. Ook gebreide stoffen als jerseys zijn een optie. Extra comfortabel ook omdat er natuurlijke stretch in zit. Als je onder je jasje een niet al te gladde trui draagt lijkt het ook alweer totaal anders. Een coltrui en een t-shirt is een optie tegenwoordig. Jasjes met opgezette zakken al dan niet met plooien en kleppen of rondingen geven accent aan elk jasje. Een rugplooi of een band op de rug geeft een sportievere en dus meer casual look. En als je een jasje nog iets te netjes vindt denk dan aan een overshirt of een vestje met revers.

Flannel overruit

green check jacket grey flannel trousers, Drake's tie

Tweed

Tweed jacket New Tailor and the mini

Corduroy

cord jacket New Tailor

Seersucker

Linnen

business suit maatpak

Combinatie

Meer opties

Met smart casual heb je die mogelijkheid wellicht zelfs nog meer dan met pakken. De omschrijving Business casual of Smart casual geeft je al richting. Tussen formeel en casual in. Veel heeft te maken met de stof en natuurlijk het model. Blijf (dus) weg bij effen blauwe en grijze pakken of pakken met al te veel glans. Ook strepen roepen meer associaties op met business wear. Kies voor grovere stoffen, flannels en kleuren als groen of bruin. Ook grote ruiten zijn opvallender en daarmee eerder smart casual dan business wear.  Kies eerder voor een combinatie van een nette broek en een jasje dan een heel pak, tenzij je wegblijft bij wol en kiest voor corduroy in de winter en linnen en katoen in de zomer. Tweeds of flannel zijn ook minder formeel dan de gladde stoffen. De ene keer met nette schoenen en een hemd en das. De volgende keer met stoere schoenen of sneakers en een coltrui of polo.  Het is allemaal iets relaxter dan het pak of ‘business wear’. Smart of business casual is dus netter dan gewoon casual waarbij je vaak gewoon die spijkerbroek (met gaten) en een t-shirt of alleen een polo aantrekt.