Shooting Wear

Jachtkleding van NEW TAILOR

New Tailor maakt ook diverse soorten kleding voor de jacht en kledingstukken die daar origineel voor bedoeld waren. Plus fours (breeks), jasjes met bijvoorbeeld een storm colar, schietplooien, schouderstukken en extra grote zakken voor proviand en hulzen in bijvoorbeeld de vorm van een bellow pockets. Ook een Monarch vest, jachtvest en fieldcoat zit in ons aanbod. De stoffen die we gebruiken voor de jachtkleding zijn bijvoorbeeld van Moon, LBD, Harissons en Harris Tweeds van ondermeer Hunt & Winterbottom en McGee. De jasjes uit de shooting collection zijn natuurlijk ook fraai te dragen op een Moleskin broek of op een jeans.

Maak nu een Zoom afspraak

Het bruine gunclub ruit jasje/pak

The peaky blinders zijn back met seizoen zes. De jaren 30 van de vorige eeuw waren ruiger, kouder en stoerder dan het huidige tijdsgewricht. De pakken uit die tijd zie je echter nu weer terug als de ware klassieker. Net iets dunner en soepeler geweven dan de stoffen van bijna 1200 jaar geleden maar wel in de klassieke dessins. Donegals, Glen Checks, de hondentand en deze gunclub. Als buitenjas te dragen maar ook zo fraai als geheel pak als je op jacht gaat, naar een vernissage mag of gewoon wilt flaneren door de bossen, velden en straten. Als je dit pak driedelig laat maken kun je eenvoudig alle drie de onderdelen los dragen met een jeans, broek en/of hemd. Door de schouderverwerking zo soepel mogelijk te houden zal het dragen als een trui. Met schietplooien en een leren schouderstuk uiteraard ook zeer geschikt als jachtkleding. Overweeg dan ook een jachtvest. Een jasje zonder mouwen en extra grote opgezette zakken voor over een trui is perfecte alternatief voor de bodywarmer.

Het tweedjasje en/of pak met visgraat en overruit

Een jachtpak is een aanwinst voor elke garderobe. Alle items zijn immers ook los te dragen. De jas als een soort buitenjas of als jasje op een jeans of flannel broek, het vest als een alternatief voor de trui en de broek als stoerdere variant op een moleskin of jeans. Als drie- of tweedelig is het meest casuele pak wat we ons voor kunnen stellen voor de winter. Veelal zijn jachtpakken in een tweed geweven want extra warm en passend bij de wolsoorten die gebruikt worden. Deze beige variant vinden wij een echte klassieker. Met de overruit in een fellere kleur (groot wild ziet geen kleuren) valt dit pak alleen mensen op.

Laat kleuren in de stof terugkomen in het hemd, das of een andere accessoire om deze extra op te laten vallen. In dit geval zou je dus heel goed een blauwe coltrui onder dit jasje kunnen dragen of een jeanshemd in bijna dezelfde kleur. Zo geef je het pak/jasje en jezelf een extra krachtige uitstraling. Onder grovere stoffen horen ook grovere schoenen. Denk in eerste instantie die aan een schoen met een rubberen zool. De Chelsea boot is wellicht de netste schoen die je eronder kan dragen.

Waarom NEW TAILOR?

De merkbeloften van NEW TAILOR

Kleding moet hoogstpersoonlijk zijn vinden wij, geen massaproduct. Jij moet het mooi vinden. Dus eerst willen we weten wie jij bent. Daarom gaan we altijd met je in gesprek. We kijken in welke omgeving jij je beweegt, waar jij jezelf prettig in voelt en welke maakwijze bij je past. Weet je niet helemaal zeker wat bij je past? Geen probleem! Wij zijn de experts en nemen je graag mee in ons proces en advies. Wij garanderen dan ook dat jij de gekozen outfit mooi vindt. Zo niet, dan maken we het opnieuw. Maar doordat wij je goed leren kennen, vertrouwen we erop dat je outfit helemaal bij jou past en uniek is. Een hoogstpersoonlijke mooi garantie dus. Niet mooi, dan beginnen we graag opnieuw. (Maximaal 1 keer en wel ons advies volgen)

Maatkleding wordt vaak gezien als luxe. Maar iedereen is uniek en daarom zien wij het als een plezierige noodzakelijkheid. Wij maken al onze kleding voor jou helemaal op maat. Jij bepaalt hoe wij jouw pakken, shirts en broeken maken. Uniek dus, net als jij. Natuurlijk adviseren we je ook op maat. En verander je in de tussentijd van gewicht of wensen? Dat kan uiteraard gebeuren, niets aan de hand. Wij geven 3 jaar lang een pas garantie op broeken, jasjes, pakken en dergelijke zodat je kleding past en blijft passen. (Mits niet meer dan 5 cm verschil na eerste meting en maximaal 1 keer)

Als jij goed in je kleding zit, zit je goed in je vel en komen jouw kwaliteiten beter tot hun recht. Daar doet jouw hele omgeving zijn voordeel mee. En het gaat ook nog eens langer mee. Alles gaat namelijk langer mee en krijgt meerwaarde als je er aandacht aan besteedt. En die aandacht geven wij graag. We doen alles bewust. Jij kiest ook bewust voor slow fashion omdat je weet dat tijdloze dingen veel meer over jou zeggen. Door voor iedereen persoonlijk te produceren houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Daarnaast werken we met natuurlijke en herbruikbare materialen. Wij bieden een duurzaamheidsgarantie en garanderen dat de stoffen bij normaal gebruik minimaal drie jaar lang meegaan. Hierbij zorgen wij voor jouw outfit alsof het van onszelf is. Kom dus gerust langs voor een gratis onderhoudsbeurt.

Op maat gemaakte kleding uitzoeken en laten maken is een belevenis op zich. NEW TAILOR is één van de weinige kleermakerijen in Europa die nog een volledig pak in huis kan maken. En dit doen we met heel veel liefde. In onze vestigingen in Amsterdam en Utrecht is een atelier gevestigd waar onze kleermakers en coupeuses werken aan de beste fit voor jouw pak, overhemd of broek. Daarnaast zetten wij in huis altijd graag met de hand de puntjes op de i. We kunnen dus altijd nog iets aanpassen aan je outfit, ook achteraf. We werken alleen met liefhebbers van dit ambacht voor iedereen die dit ambacht weet te waarderen. En dat wordt gewaardeerd. Niet voor niets scoren we een 4,8 op Google Review.

Maak nu een Zoom afspraak

Laat je verder informeren

Wij zetten de espresso vast klaar

Maak geheel vrijblijvend in Amsterdam of Utrecht een oriëntatie afspraak en ervaar ons gastheerschap en de eindeloze kennis waardoor wij het mooiste maatwerk voor jou kunnen maken.

Maak nu een Zoom afspraak