Mooie schoenen zijn essentieel in elke mannengarderobe. Om de levensduur van je schoenen te verlengen en ze in goede staat te behouden, is het belangrijk dat ze goed verzorgt worden. Distinctly Different heeft de belangrijkste tips even voor je op een rij gezet.

Veel mannen blijven het verzorgen van de schoenen lastig vinden. Daarom hebben wij een guide gemaakt, waarin wij stap voor stap uit zullen leggen wat de beste manier is om je schoenen mooi te houden.

Het begin

Cederhouten schoenspanners zijn de basis voor de lange termijn verzorging. Onbewerkte cederhout beschermd het leer, de stof, de stiksels en de zolen door het zout, vocht en zuur te absorberen. Hierdoor zorgen de schoenspanners ervoor, dat de rimpels in het leer glad gestreken worden. Zo kunnen alleen al cederhouten schoenspanners zorgen voor een langere levensduur van je schoenen.

Hoe werkt de verzorging?

Een goede verzorging begint bij de juiste verzorgingsproducten. Wanneer je een schoencrème zoekt, zorg er dan altijd voor dat de basis bestaat uit bijenwas. De bijenwas voedt, beschermt en zorgt voor een perfecte glans voor het leer. Voor de beste schoenverzorging producten is Saphir Médaille d’Or het beste merk om mee te werken. De schoencrème van Saphir bestaat niet alleen uit bijenwas, maar uit zeven extra voedende elementen. Zoals, nertsolie en plantaardige was.

De eerste stap

Voordat je je schoenen verwend met een nieuwe laag schoensmeer, is het belangrijk om de oude lagen en het vuil eraf te halen. Borstel de schoen eerst met een glansborstel – bij voorkeur eentje gemaakt van paardenhaar – en gebruik een goede kwaliteit reiniger, zoals de lotion van Saphir. Je wrijft de lotion in het leer met een katoenen doek en rondt de stap af door de schoen droog te wrijven met een droge doek. Voordat je begint met de volgende stap, moet je de schoen een aantal minuten laten drogen.

Het reinigen van de schoen is niet alleen belangrijk om de oude lagen eraf te halen, maar het opent ook de poriën van het leer. Zo zorg je ervoor dat het leer erna de voedende oliën beter op kan nemen. Na het drogen van de schoenen is het tijd om het leer weer tot leven te wekken met een rijk voedend product zoals Saphir Renovateur. Breng de crème aan met een doek of een insmeerborstel en laat het in het leer trekken voor ongeveer vijf minuten. De rijke oliën verjongen en herstellen je schoenen.

DSC_8501g

Laatste stap!

Voor de laatste stap heb een mat glanzende schoencrème nodig en (afhankelijk van de hoeveelheid glans die je graag zou willen) een hoogglans schoenwas. Het verschil tussen een crème en was is dat de crème zacht is en makkelijk te gebruiken. De was is hard en heeft een paar werkzaamheden wat het aanbrengen ervan ingewikkelder maakt. Het zorgt daarentegen wel voor extra bescherming en glans.

Houd je van een hoogglans, kies dan voor de hoogglans was na het gebruiken van de mat glanzende crème. Sluit daarna altijd af met een paardenhaar borstel die je een aantal minuten langs de schoen haalt.