Elk half jaar reizen we naar de Pitti Uomo af om accessoires in te kopen, bij te praten met collega’s en veel inspiratie op te doen. Wat opvalt zijn de ruit jasjes, de vele overshirts, balmacaan, peacoats, losse vestjes, knitwear en safari jackets. Qua stoffen zijn het dus heel veel gunclubs, houndtooth en diverse versies van de glencheck. De Engelse stoffen hebben nog steeds de overhand en dat komt goed uit want daar hebben we heel veel keuze in onze winkels. De flannels komen daarentegen weer uit Italië waardoor ze iets soepeler vallen. De corduroy wordt veelal verwassen. In de typische pakken stoffen zit steeds meer stretch. De kleuren zijn naast traditioneel blauw, grijs en bruin de typische kleuren uit de jaren 70 van de vorige eeuw met warm oranje, geel en rood.

De jasjes hebben steeds minder constructie en nauwelijks of geen schoudervulling waardoor de lijnen zacht worden en de jasjes een casual en vlotte look krijgen. De revers blijven breed. Het aantal jasjes met volledige voering waren figuurlijk op een hand te tellen. Broeken hebben veelal bandplooien, omslagen en verlengde broeksbanden met één of twee riemlussen. Ook de cargozak op de broek hebben we relatief veel gezien en voegen we graag (in huis) aan jouw broek toe. Jasjes en pakken worden vaak met knitwear gecombineerd. Hemden worden ook meer casual door ze na het maken te wassen en door het gebruik van andere knopen. Ook zagen we al de eerste hemden van wol.

Gelukkig zijn we on trend met de nieuw ontwikkelde Ghurka en Bomber die respectievelijk in het voorjaar en het najaar beschikbaar krijgen. Binnenkort hier meer informatie over in onze nieuwsbrieven en op de blog. Wat een feest om weer in Florence te zijn met het team. De vibe was erg goed wellicht mede te verklaren door het heerlijke weer en strakblauwe luchten. We kijken daarom met heel plezier terug naar de foto’s.