Er was eens…een schaap

Als we de geschiedenis moeten geloven had het schaap een donkere vacht. In de tijd dat boeren erachter kwamen dat witte wol makkelijker te kleuren was, zijn ze steeds meer witte schapen gaan fokken. Het zwarte schaap was dus in zekere zin minder gewenst.

Waar men in Nederland denkt aan een onwaardig lid van een familie., denken zij er in Italië bij Loro Piana net wat anders over. De wol die gebruikt wordt voor deze bunch stoffen komt exclusief van de zwarte schapen uit Tasmanië. Nog steeds zijn schapen met een donkere vacht in de minderheid ten opzichte van zijn witte broertjes. Juist dit maakt het verhaal van Pecora Nera nog specialer en anno nu. In de mode-industrie blijft het verven nog steeds het meest vervuilende van het proces. Pecora Nera wordt niet meer geverfd, wat resulteert in een bunch met verfijnde aardetinten, in verschillende dessins.

Hoewel de Nederlandse man nog een beetje angstig is voor aardetinten in de winter, hebben zeker de Italianen dit kleurenpalet omarmd. De kleuren laten zich immers makkelijk combineren met grijs, wit, blauw en natuurlijk jeans. De bunch heeft stoffen voor jasjes, pakken en overjassen. Al nieuwsgierig geworden? Graag lopen we de staaltjes met je door om te kijken waar de aanvulling zit voor jouw garderobe.