The 6 Shirt

Handgemaakte kunst

Onze 6 shirts worden in zuid-Italië gemaakt bij Mazzarelli. Wat een liefde zit er in dit product. Net als bij al onze andere producten maar hier in het neus van de laars worden door de familie Mazzarelli met oog voor het kleinste detail jouw hemden met de hand vervaardigd. Hier gebruiken we natuurlijk ook alleen de verfijnde doeken voor. Alleen het kijken naar het knoopsgat is al een genot. Als u zoveel liefde en tijd stopt in alles wat u doet dan komt het wel goed met u. En dat straal je uit. Ambacht van de bovenste plank en dat merk je in het dragen vooral in het feit dat je het dus nauwelijks voelt.

Het uitzoeken en aanmeten van een of meerdere hemden duurt zo’n half uur. We adviseren u graag over de uitstraling, dessin, kreukherstellendheid, het model, et cetera. We nemen voor een maathemd twaalf maten en kijken uitgebreid naar de lichaamshouding. Samen met u bepalen we ondermeer de mate van getailleerdheid en de mouwlengtes. Circa vier a vijf weken later zijn de hemden klaar om te dragen.

patroon hemd shirt tekenen
Raoul Mulder portret Amsterdam in winkel
maza handmate buttonhole

Hoe het werkt?

Bij een afspraak nemen we alle tijd om je wensen te inventariseren, de juiste stof te vinden passend bij het seizoen, jouw huidskleur en het doel van je kleding en uitstraling. We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de knopen, boord, manchet, lijst en al dan niet een borstzak. Ook kunnen we het hebben over de stevigheid van het binnenwerk en kiezen we voor vaste of losse balijnen. Het model van het hemd wordt bepaald door de breedte en type schouder, de taillering, lengtes en bijvoorbeeld hoe smal we de mouwen snijden. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een hemd aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen.
Maak nu een afspraak

Onze maakwijzen voor shirts

Maakwijze en stof bepalen de prijs

The 2 Shirt

99-139
 • MTM shirt
 • 12 boorden, 4 manchetten
 • Keuze uit 120 stoffen
 • Gemaakt in 2 uur
 • Levertijd 4 weken

The 4 Shirt

169-289
 • Volledig op maat, inclusief houdingen
 • Keuze uit 90 boorden, 30 manchetten
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 4 uur
 • Levertijd 5 weken

The 6 Shirt

229-399
 • Handgemaakt
 • Kragen en manchetten ook custom made
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 6 uur
 • Levertijd 6 weken
smart casual ruiten jasje grijze broek lopend

Stoffen

Voor de hemden gebruiken we stoffen van Thomas Mason, DJ Anderson en Canclini. Hiervoor komt het katoen uit Egypte en Barbardos. Het weven gebeurt bij de fabrieken van Albini in Como. Je kan kiezen uit diverse wevingen zoals Oxford, fill a fill, twill, panama en pin point. Vanaf de 4 shirt werken we uitsluitend met getwijnde stoffen waardoor de duurzaamheid wordt vergroot. We hebben ook prachtige jearseys en linnen.

Stijl

Smaakwerk. Geen massa maar individuele kleding voor jou. We maken alles wat je wilt zolang we het er mee eens zijn. We laten ons inspireren door mensen! We focussen ons graag eerst op een goede basisgarderobe omdat onze pakken lang meegaan. We vinden de Engelse stijl gaaf en houden van de Italiaanse verfijndheid. Daarnaast maken we bijvoorbeeld graag jachtkleding en unieke rally- en traveljackets.

Gelegenheidshemden

Natuurlijk maken we ook graag jouw smokinghemd of rokwit. Meestal maken we de bib (voorzijde) van Marcella, een dikkere katoen met een wafelstructuur, evenals de manchetten en kraag. In de bib kun je dan studs gebruiken om de voorzijde te sluiten. Ook een rokvest en strik maken we graag voor je. Naast shirts voor avondkleding hebben we ook veel stoffen voor jouw casual hemden. Van jeans stoffen tot vrolijke ruiten en strepen. De Casual hemden maken we graag met een opgezette lijst, enkele manchet en plattere knopen. Ook kiezen we in dit geval voor een slapper binnenwerk.