The 4 shirt

Bestseller sinds 1997

Onze 4 shirt maken we al 20 jaar met Emanuel Berg. Ons unieke patroon en de perfecte maakwijze en stoffen van dit kleine atelier in Polen. Mooiere hemden voor deze prijs kennen we eigenlijk niet. De keuze is enorm en de mogelijkheden bijna eindeloos. De paarlemoeren knopen worden op stift aangezet met een hanenpoot, waardoor ze makkelijk knopen. De naden zijn allemaal rond en zeer verfijnd gestikt. Natuurlijk ontbreekt het mouwhuis en mouche in het zadel niet. Door de kraanconstructie met de frontlijst blijft de kraag altijd mooi staan ook zonder das.

Het uitzoeken en aanmeten van een of meerdere hemden duurt zo’n half uur. We adviseren u graag over de uitstraling, dessin, kreukherstellendheid, het model, et cetera. We nemen voor een maathemd twaalf maten en kijken uitgebreid naar de lichaamshouding. Samen met u bepalen we ondermeer de mate van getailleerdheid en de mouwlengtes. Circa vier a vijf weken later zijn de hemden klaar om te dragen. We hebben net als bij de pakken drie lijnen. De 2-shirts zijn iets minder rijk dan de 4-shirts. De 6 shirts worden van dezelfde stoffen als de 4-shirts gemaakt maar dan volledig met de hand; dit zorgt voor nog meer draagcomfort. Onze hemden starten bij € 99,00. Hoe verfijnder het doek en hoe meer handwerk hoe hoger ook de prijzen en het genot van dragen.

kraag zagen
smart casual bruine das
hand aangezette kraag

Hoe het werkt?

Bij een afspraak nemen we alle tijd om je wensen te inventariseren, de juiste stof te vinden passend bij het seizoen, jouw huidskleur en het doel van je kleding en uitstraling. We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de knopen, boord, manchet, lijst en al dan niet een borstzak. Ook kunnen we het hebben over de stevigheid van het binnenwerk en kiezen we voor vaste of losse balijnen. Het model van het hemd wordt bepaald door de breedte en type schouder, de taillering, lengtes en bijvoorbeeld hoe smal we de mouwen snijden. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een hemd aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen.
Maak nu een afspraak

Onze maakwijzen voor shirts

Maakwijze en stof bepalen de prijs

The 2 Shirt

99-139
 • MTM shirt
 • 12 boorden, 4 manchetten
 • Keuze uit 120 stoffen
 • Gemaakt in 2 uur
 • Levertijd 4 weken

The 4 Shirt

169-289
 • Volledig op maat, inclusief houdingen
 • Keuze uit 90 boorden, 30 manchetten
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 4 uur
 • Levertijd 5 weken

The 6 Shirt

229-399
 • Handgemaakt
 • Kragen en manchetten ook custom made
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 6 uur
 • Levertijd 6 weken
Albinistock

Stoffen

Voor de hemden gebruiken we stoffen van Thomas Mason, DJ Anderson, Albatex, Canclini, Monti en Soktas. Hiervoor komt het katoen uit Egypte, Barbardos, Amerika en in het geval van Soktas Turkije. Voor de 2 shirts sourcen we stoffen in India waar ook de katoen wordt verbouwd. We hebben naast katoen natuurlijk ook linnen. Je kan kiezen uit diverse wevingen zoals Oxford, fill a fill, twill, panama en pin point. Vanaf de 4 shirt werken we uitsluitend met getwijnde stoffen waardoor de duurzaamheid wordt vergroot.

Stijl

Smaakwerk. Geen massa maar individuele kleding voor jou. We maken alles wat je wilt zolang we het er mee eens zijn. We laten ons inspireren door mensen! We focussen ons graag eerst op een goede basisgarderobe omdat onze pakken lang meegaan. We vinden de Engelse stijl gaaf en houden van de Italiaanse verfijndheid. Daarnaast maken we bijvoorbeeld graag jachtkleding en unieke rally- en traveljackets.

Gelegenheidshemden

Natuurlijk maken we ook graag jouw smokinghemd of rokwit. Meestal maken we de bib (voorzijde) van Marcella, een dikkere katoen met een wafelstructuur, evenals de manchetten en kraag. In de bib kun je dan studs gebruiken om de voorzijde te sluiten. Ook een rokvest en strik maken we graag voor je. Naast shirts voor avondkleding hebben we ook veel stoffen voor jouw casual hemden. Van jeans stoffen tot vrolijke ruiten en strepen. De Casual hemden maken we graag met een opgezette lijst, enkele manchet en plattere knopen. Ook kiezen we in dit geval voor een slapper binnenwerk.