2-Shirt

Je bent gek als je nog confectiehemden draagt

Eindelijk mouwen die lang genoeg zijn, hemden die niet uit je broek kruipen en een hemd dat aansluit op jouw body en wensen. The 2 shirt wordt gemaakt met ons Engelse Atelier die het stikwerk uitbesteedt aan een atelier In India. De hemden hebben ongekende mogelijkheden en de keuze van stof is nog steeds ruim. Als jij toe bent aan beter zittende hemden en zelf je hemden wil samenstellen dan is dit het ideale hemd. Uiteraard hebben we in wit en lichtblauw veel keuze maar ook ruiten en strepen ontbreken niet.

Het uitzoeken en aanmeten van een of meerdere hemden duurt zo’n half uur. We adviseren u graag over de uitstraling, dessin, kreukherstellendheid, het model, et cetera. We nemen voor een maathemd twaalf maten en kijken uitgebreid naar de lichaamshouding. Samen met u bepalen we ondermeer de mate van getailleerdheid en de mouwlengtes.

vlinderdas shirt overhemd hemd
shirt maatshirt hemd
business suit maatpak shirt das overhemd hemd

Hoe het werkt?

Bij een afspraak nemen we alle tijd om je wensen te inventariseren, de juiste stof te vinden passend bij het seizoen, jouw huidskleur en het doel van je kleding en uitstraling. We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de knopen, boord, manchet, lijst en al dan niet een borstzak.  Het model van het hemd wordt bepaald door de breedte en type schouder, de taillering, lengtes en bijvoorbeeld hoe smal we de mouwen snijden. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken.
Book Appointment

Onze maakwijzen voor shirts

Maakwijze en stof bepalen de prijs

The 2 Shirt

99-139
 • MTM shirt
 • 12 boorden, 4 manchetten
 • Keuze uit 120 stoffen
 • Gemaakt in 2 uur
 • Levertijd 4 weken

The 4 Shirt

169-289
 • Volledig op maat, inclusief houdingen
 • Keuze uit 90 boorden, 30 manchetten
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 4 uur
 • Levertijd 5 weken

The 6 Shirt

229-399
 • Handgemaakt
 • Kragen en manchetten ook custom made
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 6 uur
 • Levertijd 6 weken
2 shirt jasje op maat

Stoffen

Voor deze hemden gebruiken we stoffen uit India waar ook de katoen wordt verbouwd. We hebben naast katoen natuurlijk ook linnen. Je kan kiezen uit diverse weinigen zoals Oxford, fill a fill, twill, jersey en pin point. Vanaf de 4 shirt werken we uitsluitend met getwijnde stoffen waardoor de duurzaamheid wordt vergroot.

Stijl

Smaakwerk. Geen massa maar individuele kleding voor jou. We maken alles wat je wilt zolang we het er mee eens zijn. We laten ons inspireren door mensen! We focussen ons graag eerst op een goede basisgarderobe omdat onze pakken lang meegaan. We vinden de Engelse stijl gaaf en houden van de Italiaanse verfijndheid. Daarnaast maken we bijvoorbeeld graag jachtkleding en unieke rally- en traveljackets.

Book Appointment

Gelegenheidshemden

Natuurlijk maken we ook graag jouw smokinghemd of rokwit. Meestal maken we de bib (voorzijde) van Marcella, een dikkere katoen met een wafelstructuur, evenals de manchetten en kraag. In de bib kun je dan studs gebruiken om de voorzijde te sluiten. Ook een rokvest en strik maken we graag voor je. Naast shirts voor avondkleding hebben we ook veel stoffen voor jouw casual hemden. Van jeans stoffen tot vrolijke ruiten en strepen. De Casual hemden maken we graag met een opgezette lijst, enkele manchet en plattere knopen. Ook kiezen we in dit geval voor een slapper binnenwerk.

Eerst de man, dan het hemd

Wij laten ons niet leiden door mode en conventies, wel door de drager, zijn wensen en de wijze waarop hij zich beweegt. Hiermee voegt NEW TAILOR zich naadloos in de traditie van Savile Row. Aandacht voor details en wellicht een tikkeltje eigenwijs; alles is mogelijk bij NEW TAILOR. Dat wil zeggen, zolang wij het ermee eens zijn.

Book Appointment
smoking velvet zwart vlinderdas