Medewerkers 2018-05-14T10:43:59+00:00

Medewerkers

Marcel Marbus

Na mijn start bij HIJ in 1989 te Almelo en mijn studie aan de TMO (Textiel Management Opleiding) ben ik bij Hout-Brox voor het eerst in aanraking gekomen met maatwerk. Toentertijd nog met een 2D-scanner. Dit was wel het omslagpunt waarop ik wist dat ik mij wilde ontwikkelen in maatwerk. Een vak dat in de nieuwe vorm in de kinderschoenen stond. We schrijven inmiddels 1999. Een logische stap was toen ook om naar NEW TAILOR te gaan. Wat een goede keus! Ik werk hier na ruim 18 jaar nog steeds met enorm veel plezier en heb samen met ons team nog heel veel uitdagingen en ontwikkelingen voor de boeg.

Het meest waardevolle vind ik de mooie contacten en gesprekken die ik met onze klanten mag hebben. Daarnaast is het fantastisch om met mooie materialen te mogen werken en dat te vertalen naar de outfit die bij iemand past en versterkt.

INSTAGRAM @KLEERMAKERT

MAAK AFSPRAAK

Stance van Barlingen

Al sinds mijn opleiding aan de mode-academie (Charles Montaigne, Amsterdam) realiseer ik me hoe bepalend kleding kan zijn voor je gemoed, je zelfbeeld en de interactie met anderen. Ik hecht veel waarde aan kleding waar ik me prettig in voel en dat geldt ook voor de meeste van onze klanten, daarom komen ze bij ons. Ondanks deze belangrijke gemene deler, zijn er natuurlijk ook verschillen, zoveel mensen zoveel smaken. De een wil gezien worden en kleedt zich graag uitgesproken, de ander kleedt zich liever ingetogen en meer in harmonie met zijn omgeving. De grote hoeveelheid mogelijkheden bij New Tailor maken het tot een unieke (werk) plek. En ook nog eens op de mooiste hoekjes van de stad. Met veel plezier help ik klanten om tot de juiste keuze te komen uit het oerwoud aan stoffen, kleuren en details. Het gaat mij er om dat onze klanten zich goed voelen, zowel bij het proces als het resultaat.

Roel Wolbrink

Motto: collect memories not things
Auto: Saab 900 Cabrio op de wish list
Bril: Ace & Tate (by Seroj)
Tas: Zanellato
Schoenen: Crockett & Jones, witte gympen van Santoni en een paar All Stars
Pen: altijd een vulpen
Favoriete kleding winter: flannel pakken en moleskin
Favoriete kleding zomer: linnen pakken
Daarnaast nog een donkerblauw pak
Bijna altijd wit hemd
Altijd kousen en een boxershort
Favoriete cocktail: caprinha
Favoriete Whisky: Japanse
Favoriet glaswerk: glazen van Riedel
Laatste grote aankoop: Jacobus 9 houtkachel
Volgende grote aankoop: Nieuwe platenspeler

Laatst gelezen boek: Imperium door Robert Harris

Laatst geschreven boek: 101%IK

Laatste reis: Japan

Elk pak of kledingstuk in mijn kast heeft wel een verhaal. Iets unieks wat ik juist in dat kledingstuk heb meegemaakt of waar ik ben geweest.

Dat maakt het kledingstuk nog waardevoller!

TWITTER @ROELWOLBRINK

Raoul Mulder

Ik ben Raoul Mulder, woon in Amsterdam en de winkel aan de Spiegelgracht is mijn domein. Na mijn hogere hotelschool tijd besloot ik om het roer te gooien en van mijn hobby m’n vak te maken, dat is nu al bijna 7 jaar terug en geen moment spijt van! Altijd was ik al bezig met kleding en de combinatie van het mensen adviseren en mensen leren kennen spreekt mij erg aan. Gezelligheid staat altijd hoog in het vaandel hier in de zaak en daardoor voelt de winkel aan als tweede woonkamer. Ik ben een Bourgondiër, al zou je dat niet zeggen door mijn postuur. Sporten doe  ik niet en mijn favoriete schrijver is Bukowski. Als ik mijzelf een borrel inschenk, is dat het liefst een Old Fashioned. Mijn favoriete land is Italië! Muziek speelt er altijd af in mijn hoofd, het liefst heel erg hard. Van Miles Davis tot Tom Waits, van the Rolling Stones tot Charles Mingus. Mij kan je uittekenen in streep hemden, geruit jasjes en witte broeken in combinatie met tassel loafers van Italiaanse of Engelse maak. Voor uitbundige ruiten en strepen deins ik niet terug, maar man favoriete jasje blijft toch mijn handgemaakte effen blauwe hopsack jasje van een stof van Caccioppoli.

INSTAGRAM @RAOUL_MULDER

Anja Molenaar & Lieke Koks

In december 2013 kwam ik in dienst bij New Tailor, na een paar jaar als zelfstandige het kleermakersvak te hebben verkend. De keuze om over te stappen naar het herenvak was nog nieuw. Wat mij aantrok is vooral het traditionele ambacht, zoals dat voor de heren nog steeds wordt uitgevoerd. Een op maat gemaakt pak, met los binnenwerk en zonder ‘moderne snufjes’ als vlieseline en ritsen. Dankzij New Tailor heb ik de kans gekregen dit ambacht te leren beheersen en een volledig bespoke pak te kunnen maken – ons 48-Suit.

Sinds augustus 2017 wordt team Utrecht versterkt door Lieke Koks. Als alumnus van de Meesteropleiding Coupeur is zij eveneens gepassioneerd van het kleermakersvak. Samen zorgen wij ervoor dat uw maatpak nog beter past.

INSTAGRAM @ANJAMOLENAAR

Pauline Brun

Ik ben Pauline, ik ben francaise. Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot kostuummaker voor theater, opera, film enz.. Voor een stage kwam ik naar Amsterdam en werd ik verliefd op de stad en de inwoners, daarom ben ik gebleven. De afgelopen drie jaar heb ik mijzelf gespecialiseerd in herenmode. Het werk is fascinerend, het is een combinatie van vaardigheden en precisie. We werken met geweldige stoffen. Mijn voorkeur gaat naar Tartans vanwege de geschiedenis die er achter ligt. De schoonheid van het kleermaken zit in de oneindige mogelijkheden en het feit dat er bij elk project wel iets nieuws te leren is. Wat ik het leukst vind is het handwerk en de details die het stuk echt eigen maken.

Jonne Wartena

Ik ben Jonne Wartena, geboren en getogen in het pittoreske Zwolle. Pakken enthousiast, liefhebbende vriend en subtiel levensgenieter. Ik werk bij New Tailor in Utrecht sinds oktober 2017. Afgelopen jaren heb ik bij meerdere winkels ervaring opgedaan in de wereld van pakken, maar werk nu voor het eerst met ‘bespoke’ maatwerk, met Marcel als mentor in dit eeuwenoude ambacht. Ik breng met mijn eigenwijsheid en frisse ideeën, nieuwe inspiratie aan de Minrebroederstraat. Voor het maken van combinaties tussen prints en stoffen, zoekend naar de juiste balans tussen de vlotte spijkerbroek drager en de 3-delige krijtstreep klant. Mijn persoonlijke smaak en stijl is een klassieke mix tussen Engels en Italiaans. Een donker pak met geplooide Napolitaanse schouderinzet, brede revers, gecombineerd met een klassiek geprinte das en gelakte loafers. Een zeer klassieke manier van combineren, vooral in het tijdperk van de laatste pakkendrager. Dit is de wijze waar ik me het prettigste in voel, dit is precies het gene waar ik ieder mee wil helpen, die bij ons langskomt voor een pak; Een outfit waarin de klant zich het prettigst in voelt.

INSTAGRAM @JWARTENA

Meer inspiratie nodig?

Naast pakken maken we ook graag hemden, overjassen en jacquets bijvoorbeeld.

Als je onze laatste magazine wil aanvragen, klik dan hier en we sturen het naar je op.

Pakken

Shirts

Trouwpakken