Medewerkers

Marcel Marbus

Na mijn start bij HIJ in 1989 te Almelo en mijn studie aan de TMO (Textiel Management Opleiding) ben ik bij Hout-Brox voor het eerst in aanraking gekomen met maatwerk. Toentertijd nog met een 2D-scanner. Dit was wel het omslagpunt waarop ik wist dat ik mij wilde ontwikkelen in maatwerk. Een vak dat in de nieuwe vorm in de kinderschoenen stond. We schrijven inmiddels 1999. Een logische stap was toen ook om naar NEW TAILOR te gaan. Wat een goede keus! Ik werk hier na 20 jaar nog steeds met enorm veel plezier en heb samen met ons team nog heel veel uitdagingen en ontwikkelingen voor de boeg.

Het meest waardevolle vind ik de mooie contacten en gesprekken die ik met onze klanten mag hebben. Daarnaast is het fantastisch om met mooie materialen te mogen werken en dat te vertalen naar de outfit die bij iemand past en versterkt.

INSTAGRAM @KLEERMAKERT

Book Appointment
Portret Marcel Marbus NEW TAILOR Utrecht
Portret Jonne Wartena Utrecht

Jonne Wartena

Ik ben Jonne Wartena, geboren en getogen in het pittoreske Zwolle. Pakken enthousiast, liefhebbende vriend en subtiel levensgenieter. Ik werk bij New Tailor in Utrecht sinds oktober 2017. Afgelopen jaren heb ik bij meerdere winkels ervaring opgedaan in de wereld van pakken, maar werk nu voor het eerst met ‘bespoke’ maatwerk, met Marcel als mentor in dit eeuwenoude ambacht. Ik breng met mijn eigenwijsheid en frisse ideeën, nieuwe inspiratie aan de Minrebroederstraat. Voor het maken van combinaties tussen prints en stoffen, zoekend naar de juiste balans tussen de vlotte spijkerbroek drager en de 3-delige krijtstreep klant. Mijn persoonlijke smaak en stijl is een klassieke mix tussen Engels en Italiaans. Een donker pak met geplooide Napolitaanse schouderinzet, brede revers, gecombineerd met een klassiek geprinte das en gelakte loafers. Een zeer klassieke manier van combineren, vooral in het tijdperk van de laatste pakkendrager. Dit is de wijze waar ik me het prettigste in voel, dit is precies het gene waar ik ieder mee wil helpen, die bij ons langskomt voor een pak; Een outfit waarin de klant zich het prettigst in voelt.

INSTAGRAM @JWARTENA

Book Appointment

Stance van Barlingen

Al sinds mijn opleiding aan de mode-academie (Charles Montaigne, Amsterdam) realiseer ik me hoe bepalend kleding kan zijn voor je gemoed, je zelfbeeld en de interactie met anderen. Ik hecht veel waarde aan kleding waar ik me prettig in voel en dat geldt ook voor de meeste van onze klanten, daarom komen ze bij ons. Ondanks deze belangrijke gemene deler, zijn er natuurlijk ook verschillen, zoveel mensen zoveel smaken. De een wil gezien worden en kleedt zich graag uitgesproken, de ander kleedt zich liever ingetogen en meer in harmonie met zijn omgeving. De grote hoeveelheid mogelijkheden bij New Tailor maken het tot een unieke (werk) plek. En ook nog eens op de mooiste hoekjes van de stad. Met veel plezier help ik klanten om tot de juiste keuze te komen uit het oerwoud aan stoffen, kleuren en details. Het gaat mij er om dat onze klanten zich goed voelen, zowel bij het proces als het resultaat.

Portret Stance van Barlingen Utrecht
Portret Anja Molenaar Utrecht

Anja Molenaar

In december 2013 kwam ik in dienst bij New Tailor, na een paar jaar als zelfstandige het kleermakersvak te hebben verkend. De keuze om over te stappen naar het herenvak was nog nieuw. Wat mij aantrok is vooral het traditionele ambacht, zoals dat voor de heren nog steeds wordt uitgevoerd. Een op maat gemaakt pak, met los binnenwerk en zonder ‘moderne snufjes’ als vlieseline en ritsen. Dankzij New Tailor heb ik de kans gekregen dit ambacht te leren beheersen en een volledig bespoke pak te kunnen maken – ons 48-Suit.

INSTAGRAM @ANJAMOLENAAR

Fleurie Oenema

Ik ben Fleurie Oenema, ik kom uit Velp en woon in het mooie Arnhem. Ik heb eerst Modemaat gedaan op het Rijn IJssel te Arnhem. Ik wilde heel graag kleding maken, maar niet ontwerpen. Daarom ben ik daarna Meester Opleiding Coupeur gaan doen, omdat ze daar het maakwerk centraal stellen. Tijdens deze opleiding heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in herenkleding.

Ik heb stage gelopen in het herenatelier bij de Opera in Gent. Dit was zeer plezant. Wat ik leuk vind bij NEW TAILOR is het ambacht dat wij nog iedere dag laten zien. Het handwerk, zoals knoopsgaten maken en bepaalde uitdagingen tijdens het werk waardoor ik iedere dag leer om het beste te bieden aan onze klanten.

Ik heb voor NEW TAILOR gekozen vanwege de ongedwongen werksfeer. Ik vind het belangrijk om me goed te voelen tijdens werk en dat komt helemaal goed bij NEW TAILOR.

INSTAGRAM @FLEURIEOENEMA

Portret Fleurie Oenema Utrecht
Raoul Mulder Amsterdam

Raoul Mulder

Ik ben Raoul Mulder, woon in Amsterdam en de winkel aan de Spiegelgracht is mijn domein. Na mijn hogere hotelschool tijd besloot ik om het roer te gooien en van mijn hobby m’n vak te maken, dat is nu al bijna 7 jaar terug en geen moment spijt van! Altijd was ik al bezig met kleding en de combinatie van het mensen adviseren en mensen leren kennen spreekt mij erg aan. Gezelligheid staat altijd hoog in het vaandel hier in de zaak en daardoor voelt de winkel aan als tweede woonkamer. Ik ben een Bourgondiër, al zou je dat niet zeggen door mijn postuur. Sporten doe  ik niet en mijn favoriete schrijver is Bukowski. Als ik mijzelf een borrel inschenk, is dat het liefst een Old Fashioned. Mijn favoriete land is Italië! Muziek speelt er altijd af in mijn hoofd, het liefst heel erg hard. Van Miles Davis tot Tom Waits, van the Rolling Stones tot Charles Mingus. Mij kan je uittekenen in streep hemden, geruit jasjes en witte broeken in combinatie met tassel loafers van Italiaanse of Engelse maak. Voor uitbundige ruiten en strepen deins ik niet terug, maar man favoriete jasje blijft toch mijn handgemaakte effen blauwe hopsack jasje van een stof van Caccioppoli.

INSTAGRAM @RAOUL_MULDER

Book Appointment

Hans van Goch

Een warm nest, Montessori, Hotelschool en Nyenrode hebben mij gevormd. Op de Hotelschool ontmoette ik Roel: dispuutsgenoot, vriend, afstudeerpartner en nu alweer bijna 25 jaar compagnon. De oprichting van NEW TAILOR maakte het mogelijk om te ondernemen, gastvrijheid met retail te combineren en de verspilling in de kledingindustrie tegen te gaan. Het is zoveel logischer om mooie kleding te maken die bij jou past en naar jouw wensen wordt gemaakt. Ik hou van natuur, buitensport, vuur en koken. Bij mij past dus wat stoerdere smart-casual kleding. Maar iedereen is gelukkig anders en zo kunnen wij, nadat we je hebben leren kennen, precies de kleding maken die bij jou past! Ondertussen volgen we nauwkeurig de ontwikkelingen in de markt. De afgelopen tijd zien we bijvoorbeeld een steeds grotere vraag naar alternatieven voor het pak als werkkleding. Ik haal dan veel energie uit de ontwikkeling van een smart-casual product uit eigen atelier. Dit biedt het alternatief voor het zakelijke pak, is milieuvriendelijk en sluit aan op de steeds grotere vraag naar lokaal geproduceerde kleding. Daar word ik nou vrolijk van! En zo blijven we NEW. Een flexibele kleermakerij die midden in de maatschappij staat met ondernemerschap, gastheerschap, stijl, aandacht en positiviteit als vaste pijlers.
Hans van Goch
Portret Pauline Brun Amsterdam

Pauline Brun

Ik ben Pauline, ik ben francaise. Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot kostuummaker voor theater, opera, film enz.. Voor een stage kwam ik naar Amsterdam en werd ik verliefd op de stad en de inwoners, daarom ben ik gebleven. De afgelopen drie jaar heb ik mijzelf gespecialiseerd in herenmode. Het werk is fascinerend, het is een combinatie van vaardigheden en precisie. We werken met geweldige stoffen. Mijn voorkeur gaat naar Tartans vanwege de geschiedenis die er achter ligt. De schoonheid van het kleermaken zit in de oneindige mogelijkheden en het feit dat er bij elk project wel iets nieuws te leren is. Wat ik het leukst vind is het handwerk en de details die het stuk echt eigen maken.

Sanne Brandwagt

Ik ben Sanne Brandwagt en kom uit het mooie, rustige Zwolle. Als klein meisje was ik veel bezig met mijn handen….kraalwerkjes, breien, haken en veel achter de naaimachine. Ik heb dan ook als opleiding gekozen voor Modemaat-kleding aan het Deltion College in Zwolle. Hierna wilde ik me graag nog meer specialiseren in het vak. Graag daag ik mezelf uit en houd ik van precisie. Zo kwam ik terecht in Amsterdam bij de opleiding Meester Opleiding Coupeur en heb er nog geen dag spijt van gehad.

Na 4 jaar dames te hebben gedaan in Zwolle, heb ik hier de keus gemaakt voor het herenvak. Het is een prachtig vak waar ik me goed in kan uitleven, het heeft veel uitdaging, precisie, nieuwe en oude stijlen, verrassende creaties en mijn liefde: het handwerk voor net dat extra accent aan het kledingstuk. Na mijn stage bij NEW TAILOR mocht ik blijven en was er zeer verrast en blij mee. Er heerst een fijne sfeer en ik werk er met veel plezier.

Portret Sanne Brandwagt Amsterdam
Portret Roel Wolbrink Utrecht

Roel Wolbrink

Roel groeide op in Hotel Stad Munster. De hotelschool was een logische keuze. Maar het grotere bedrijfsleven lonkte ook. Nyenrode als vervolgstap, samen met compagnon Hans van Goch is de volgende stap. Samen deden ze onderzoeken naar Customer intimacy en retour logistiek. Daar werd de logische basis voor New Tailor gelegd. Klanten centraal stellen in een ambachtelijk maakproces. De hotelschool en zelf een onderneming starten kwamen samen. We schrijven 1997 als New Tailor wordt gestart. In 2018 vieren we dus ons 20 jarig bestaan. Gastvrijheid, ambacht, vriendschap zijn nog steeds de basis. Door onder meer Het Blauwe Boekje en Business Etiquette 3.0 te schrijven worden we (ook) een autoriteit op het gebied van stijl. New Tailor heeft inmiddels twee zusterbedrijven Decode Tailoring en Understated. Roel is 95% van zijn tijd in de winkels te vinden. Want niks is leuker dan het mensen naar de zin maken met kleding die persoonlijk en passend is. ‘Ook elk pak of kledingstuk in mijn kast heeft wel een verhaal. Iets unieks wat ik juist in dat kledingstuk heb meegemaakt of waar ik ben geweest. Samen met het team en de klanten werken aan ons mooie bedrijf geeft me nog elke dag een grote glimlach. Net als de mooie pakken en hemden die we mogen maken.’ In 2017 schreef Roel samen met Judith Tielen 101%Ik over jouw persoonlijke merk in acht stappen. De basis van die filosofie passen we toe in onze pakken. Elk karakter vraagt om zijn eigen kleding.

TWITTER @ROELWOLBRINK

Book Appointment