FAQ

Bel of WhatsApp als jouw vraag hier niet beantwoord wordt

Wij zijn een maatwerkspecialist sinds 1997 voor pakken, hemden en andere essentials voor mannen. Bovendien beschikken we over onze eigen kleermakerij. We maken pakken voor mannen die voor een eigen stijl kiezen en de zekerheid van pasvorm, onze adviezen en de kwaliteit van echt maatwerk kiezen. We zijn onze winkels gestart omdat de meeste winkeliers onvoldoende meedenken met jou en verkopen wat zij mooi vinden. Uiteraard nemen we je bij de hand, maar willen graag jouw eigen garderobe helpen bouwen. Eén waarmee je je onderscheidt, zonder op te vallen. De aandacht voor jouw verschijning geeft de zekerheid van een impactvolle boodschap, die je van nature heeft.

NEW TAILOR is het adres voor maatkleding in Nederland sinds 1997 die de kleermakerstraditie nieuw leven in blaast. Een op het lijf gesneden pak of hemd wordt vaak gezien als luxe. Omdat niemand gemiddeld is zien wij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. Vanzelfsprekend adviseren wij je ook op maat. Je bent immers wat je draagt.

Wij laten ons nooit leiden door mode en conventies, wel door de drager, zijn wensen en de wijze waarop hij zich beweegt. Hiermee voegt NEW TAILOR zich naadloos in de traditie van Savile Row. Aandacht voor details en wellicht een tikkeltje eigenwijs. Want alles is mogelijk bij NEW TAILOR; dat wil zeggen, zo lang wij het er mee eens zijn natuurlijk.

Op basis van de lichaamsmaten wordt een uniek patroon gemaakt, de stof met de hand geknipt en in elkaar gezet. De Engelse pakken worden met de machine in elkaar gezet. Dit doen we bij voorkeur met een full canvas voor extra souplesse omdat de stof zich makkelijk aanpast aan de bewegingen van de drager. Bij half-canvas is het binnenwerk wat fermer en het pak wat formeler. Ook maken we een volledig handgemaakt pak, deze pakken zijn nog een slag soepeler. De pakken die we hier in huis maken zijn wellicht het meest traditioneel. Alles met de hand, met minmaal 4 tussenpassen en met een soepel onberispelijk eindresultaat.

Onze eigen kleermakerij, de ervaring, ruime stofkeuze, alleen natuurlijke materialen, toewijding en klantgerichtheid. ‘We fit the head not the body’. Bovendien laten we ons niet afleiden door confectie en maken alleen maatpakken. We zijn de echte specialist sinds 1997.

Engeland is de bakermat voor stijl en traditie en (dus) ook voor het pak. De beste stoffen hebben een Engelse origine en ook de geschiedenis van het pak heeft bijna alles aan het Engelse hof en de grote militaire traditie te danken. De Italianen staan bekend om hun elegantie en de fraaie stoffen met iets meer glans. NEW TAILOR integreert deze werelden. Alle souplesse is aanwezig om er strak uit te zien, goed te kennen bewegen en nauwelijks te voelen. ‘Een goed pak verdient zichzelf terug’.

Dormeuil,  Loro Piana, Scabal, Holland & Sherry, Drapers, Harissons, LBD, Fisher, Dugdale, Lesser, Porter & Harding, John G. Hardy, Carnet, Caccioppoli, Drapers, Larusmani, Moons, Fox, James Hare Silks en een selectie van onze eigen stoffen.

Jij en alle anderen die stijlvol door het leven willen gaan. De ene klant laat zijn pakken en hemden maken omdat het gemakkelijk is dat wij zijn wensen en maten kennen en nabestellen eenvoudig is. De andere klant komt juist bij ons om de uitgebreide keuze en onbeperkte mogelijkheden. Alle klanten komen bij ons omdat wij meedenken, verstand van en liefde hebben voor ons mooie vak en onze winkels ontspannen en persoonlijk zijn.

Evident. Passende pakken, persoonlijke pakken, volmaakte pakken is ons credo en legt het haarfijn uit. Een confectiemaat gaat uit van gemiddelden, een (echt) maatpak gaat uit van lichaamsmaten en kan elk gewenst model worden gemaakt. Niemand is gemiddeld, staat recht of is volledig in balans. In een maatpak zitten geen onnodige plooien, waardoor het mooier zit. Het gaat door een betere kwaliteit vaak ook langer mee. Bovendien is een maatpak persoonlijk, doordat je hem zelf samenstelt van je favoriete stof, voering, fournituren en het model.

In principe is alles mogelijk zolang het maar een pak mag heten en wij het er meer eens zijn. Langer, korter, Engels, Italiaans of Amerikaans alles kan. We adviseren je graag wat het beste bij je past. Uiteraard hebben we een aantal jasjes hangen om je te laten voelen en zien wat we van plan zijn. Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld hoe en wanneer je het pak draagt. Wilt een jasje voelen of juist niet. Moet het strak gesneden zijn of juist nonchalant?

De eerste fit vindt plaats na ongeveer zes weken. In de tussentijd worden jouw maten geanalyseerd, de hoeveelheid stof bepaald, de stof besteld en gecontroleerd op weeffouten. Vervolgens wordt het patroon met de hand geknipt en het jasje in ongeveer 250 handelingen en de broek in 140 handelingen in elkaar gezet. Na een laatste controle wordt het pak geperst. Op het moment dat jouw pak hier binnenkomt, controleren wij het pak nogmaals en bellen wij je voor een afspraak. Tijdens deze eerste fit bekijken we samen of het pak geheel zit zoals wij en je wensen. Vervolgens maken wij je jouw pak binnen een week af. Daarna kan je het dragen en blijven wij monitoren of het ook dan geheel naar wens is. In het geval van een extra tussenpas middels een test-to-fit jasje of een in eigen huis gemaakt pak, is de doorlooptijd minimaal 4 weken langer.

Een heel klein deel maken we nog in huis en daar zijn we trots op. De andere pakken en hemden worden bij ateliers in het buitenland of bij ons in huis gemaakt. Geheel afhankelijk van de wensen en budget. Alles is maat op basis van unieke patronen en jouw lichaamsmaten. We werken samen een Engels en Italiaans atelier voor de pakken. De Engelsen besteden een deel van het stikwerk uit aan een eigen productielijn in India.

Maatpakken zijn verkrijgbaar vanaf €699 (The 8 Suit); gemiddeld besteden onze klanten €999. The 16 Suit start bij €899. De prijs wordt bepaald door de stof, de hoeveelheid stof en handwerk en waar we het laten maken. Ons 32 Suit begint op €1.899. In huis maken we pakken (the 48 Suit) vanaf €2.999. Maathemden zijn verkrijgbaar vanaf €99 tot €399.

In Utrecht  ben je dinsdag tot en met zaterdag van harte welkom; Dinsdag en vrijdag zijn we er 9.00-17.30 uur, woensdag en donderdag van 9.00 en 19.00 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. In Amsterdam zijn dinsdag en vrijdag geopend er van 10.00-18.00 uur, woensdag en donderdag 10.00-19.00 uur, vrijdag van 9-18 en zaterdag van 10-17 uur.  We werken bij voorkeur op afspraak om je optimaal te kunnen helpen. We werken ook in het begin van de avonduren, indien gewenst.

Ja, maar we zitten natuurlijk wel in de binnenstad. Op en rond de Minrebroederstraat en de Spiegelgracht is het wel betaald parkeren. Ook vindt je in Amsterdam om de hoek op de Prinsengracht nr 540 een parkeergarage. In Utrecht is de parkeergarage kruisstraat het dichtstbijzijnde. La Vie en Griftpark is ook slechts 8 minuten lopen.

NEW TAILOR Utrecht zit op de hoek van de Minrebroederstraat en de Korte Jansstraat. De Korte Jansstraat loopt van het Janskerkhof naar het Domplein. De Minrebroederstraat loopt vanaf de Korte Jansstraat naar het stadhuis.

De Spiegelgracht is een ‘zijstraat’ van de Stadshouderskade ter hoogte van het Rijksmuseum(Museumplein). Je vindt ons op aan de rustige linkerkant als je het Rijks in je rug hebt. Lopend vanaf het centrum is het dus rechts.  Parkeren kun je in de Hoofdstadgarage (ingang op de Prinsengracht, 150 lopen meter vanaf Leidese dwarsstraat) of onder het Museumplein (600 meter lopen onder het Rijksmuseumtunneltje door).

Onderhoud

Haal de baleinen voor het wassen uit de kraag; trek het hemd binnenste buiten en strijk eventueel de manchetten en de kraag in met een beetje groene zeep. Doe maximaal zes hemden in een trommel en was op 40 graden. Als de wasmachine klaar is klop je hemd voor hemd goed uit en hang ze vervolgens in de wind te drogen; dus nooit in de droger. Om het strijken te vergemakkelijken dient je overhemd enigszins vochtig te zijn. En om glansvlekken van de strijkbout te voorkomen kan je je overhemden het beste aan de binnenzijde strijken.

Je dient je pakken niet te lang achter elkaar te dragen en zeer regelmatig af te wisselen. Borstel je kleding regelmatig uit zodat er geen vuil in de kleding trekt. Trek je broek voordat je gaat zitten iets op. Gebruik altijd een (brede) klerenhanger om je jasje op te hangen. Bijpersen met een stoomstrijkijzer is goed mogelijk indien je er een vochtige doek tussen legt. Indien jouw pak naar de stomerij moet, zorg er dan voor dat het een goede stomerij is, die het pak met de hand perst en niet platperst onder een grote machine. De revers moeten blijven rollen en het binnenwerk mag niet worden aangetast. NEW TAILOR werkt samen met een goede stomerij, bovendien kunnen wij dan het pak ook nog even nalopen.

Eventuele vlekken in een das dien je direct te behandelen met water (of in het geval van rode wijn met witte wijn). Dep voorzichtig de das iets schoner. Doe ’s avonds de das in een jampotje met wasbenzine. De volgende ochtend hangt je de das uit. De wasbenzine verdampt geheel. Als dit niet afdoende is kan je hem naar een (goede) stomerij brengen dien hem uit elkaar zal halen en schoonmaakt.