Lente & Zomer 2018

Het hangt in de lucht; lente, good vibes! We merken aan alles dat het goed gaat. NEW TAILOR viert het 20 jarig bestaan. Steeds vaker maken we pakken, jasjes en hemden van nog mooiere stoffen en volledig met de hand; The Next Step. We maken het onderscheid tussen zakelijke, casual en reiskleding steeds beter. Niet alleen omdat het kan maar vooral omdat het zoveel beter oogt en voelt. Jezelf helemaal in de juiste stemming brengen met kleding die speciaal voor jou en de gelegenheid wordt gemaakt, met aandacht voor (handgemaakte) details. Gun het jezelf, je verdient het.

Al een paar jaar maken we een inspiratiemagazine met ‘mode’ zoals wij dat graag zien. Een beetje tegen onze natuur in omdat we vooral tijdloze, passende kleding willen maken. Kleding die bij jouw karakter en het gebruiksmoment past. Eerst de man, dan het pak. En met kennis van de traditie. Niet voor niets is Het Blauwe Boekje begin mei 2018 toe aan de tiende druk. En toch, het beeld van de pakken, jasjes en hemden ontwikkelt zich en NEW TAILOR ontwikkelt mee. Door alle blogs, fora, bladen en belangrijkste modebeurzen in de gaten te houden en door de input van onze nieuwe, jonge medewerkers Jonne en Pim.

Ook de stoffenhuizen innoveren voortdurend. We hebben naast ons vertrouwde huis Dormeuil, de stoffenhuizen Fox Brothers, Carnet en Drapers toegevoegd. De laatste twee leveren onder meer soepele Italiaanse stoffen die voor de lente/zomer niet mogen ontbreken. Linnen zien we steeds meer in pakken, niet alleen in jasjes. Seersucker is terug en ook de streep en de grote ruit maken hun comeback. De jasjes worden weer iets langer en in het voorpand verder weg gesneden. Ook de broek wordt weer met een hogere band, langere lash én soms zelfs weer met een bandplooi en omslag uitgevoerd. De kleuren voor het komende seizoen zijn beige, groen, blauw en rood. Toch mode dus!

Blader het magazine door, laat je inspireren en kom snel langs!

Roel Wolbrink, NEW TAILOR

Over NEW TAILOR

Wij houden van mensen. leuke interessante mensen. En ja we leveren de mooiste pakken en beste hemden. Maatkleding van NEW TAILOR zorgt voor de zekerheid van de juiste pasvorm, uitstraling en gemak. Als we eenmaal uw maten en wensen kennen is bijbestellen heel eenvoudig. En dat kan alleen als we jou leren kennen. En dus is het een ware belevenis (voor jou en ons) om  de stof te bepalen en het model en pasvorm op jou af te stemmen. Onze pakken starten bij € 699 (half canvas) en € 899 (full canvas) inclusief alle opties en afwerkingen. Voor het uitzoeken en aanmeten van een maatpak nemen wij zo’n anderhalf uur de tijd. De doorlooptijd van een pak is circa zes weken.

Veel van onze vaste klanten herkennen de ‘modellen’ wellicht uit eerdere campagnes die we de afgelopen 20 jaar gemaakt hebben. Boris is al klant sinds 1998, James is al fan sinds 1997 en denkt nog regelmatig mee. Romano, Johan en Peter zijn al ruim vijftien jaar ambassadeurs en trotse dragers van onze pakken. Victor werkt naast zijn full time consultancy baan nog steeds af en toe voor ons omdat het zo leuk, gezellig en mooi is. Daan heeft bij NEW TAILOR de ultieme studentenbaan op een steenworp van de kroeg en zijn huis. De betrokkenheid van veel van onze klanten en medewerkers is het mooiste compliment voor elk bedrijf.

NEW TAILOR is een kleermakerij sinds 1997 voor uw pakken en hemden. We weten dus echt wel waar we het over hebben. Volledig op maat want we bepalen de patronen op basis van uw lichaamsmaten. Nieuwe jasjes of broeken maken vinden het mooiste wat er is. We nemen geen genoegen met het aanpassen van een bestaand patroon. Het overgrote deel van onze patronen sturen we met de stof naar Engeland, Polen of  Italië om uw kleding te laten vervaardigen. We hebben ook nog een eigen atelier in huis. Lees hier verder.

In deze collectie veel flannels, een enkele tweed en natuurlijk ons lustrumpak gemaakt van een super 130 met een nano finish. Geheel in lijn met de huidige trend en dus met een structuur in navy blue met een grijze gloed en een matte finish. Ondanks dat de economie booming is, dat merken wij ook, zijn de stoffen ingetogen. Engelser zo u wilt en dat past wel bij ons. Veel flannel pakken geven u de mogelijkheid het jasje en broek op andere manieren te combineren. Voor tweed geldt dat al helemaal. Ook zo’n trend. In jouw wintergarderobe mag in ieder geval ons lustrumpak, flannel pak, moleskin broek, flanel hemden en witte hemden met dubbel manchet niet ontbreken. De kleuren voor komende winter zijn zacht met veel beige, middenblauw, bruin en ook nog steeds groen.