Maatshirt2018-07-19T12:47:03+00:00

Maatshirt

The 2, 4 and 6 Shirt

Gerust in uw hemd staan. Hemden worden steeds belangrijker omdat u niet altijd meer dat jasje aan heeft. Een goed hemd onderscheidt u van de massa en laat zien dat u voor kwaliteit kiest. Een kraag die mooi blijft staan en niet inzakt. Nergens te klein of te groot. En uiteraard voor zichtbaar mooie stoffen. Afgemaakt met echt parelmoeren knopen. NEW TAILOR hemden onderscheiden zich door de pasvorm en kwaliteit tot in het detail. Zeer fijn stikwerk, onbeperkte keuze van kragen, manchetten, andere details en extreem veel stoffen. Ook worden het binnenwerk van de kraag en manchet aangepast aan het type drager, seizoen en stof.

Het uitzoeken en aanmeten van een of meerdere hemden duurt zo’n half uur. We adviseren u graag over de uitstraling, dessin, kreukherstellendheid, het model, et cetera. We nemen voor een maathemd twaalf maten en kijken uitgebreid naar de lichaamshouding. Samen met u bepalen we ondermeer de mate van getailleerdheid en de mouwlengtes. Circa vier a vijf weken later zijn de hemden klaar om te dragen. We hebben net als bij de pakken drie lijnen. De 2-shirts zijn iets minder rijk dan de 4-shirts. De 6 shirts worden van dezelfde stoffen als de 4-shirts gemaakt maar dan volledig met de hand; dit zorgt voor nog meer draagcomfort. Onze hemden starten bij € 99,00. Hoe verfijnder het doek en hoe meer handwerk hoe hoger ook de prijzen en het genot van dragen.

Maak een afspraak

Reviews

Wij zijn 20 jaar geleden een kleermakerij begonnen omdat we vinden dat kleding en service moet beginnen bij jou. Jij staat centraal en wij helpen kiezen. En dat krijgen we ook terug van onze klanten die vaker bekende en vriend zijn dan alleen klant. Als je eenmaal een maatpak of maatshirt van ons hebt wil je zeer waarschijnlijk meer. Niet voor niets komt 80% van onze klanten binnen twee jaar terug. Maar ook als je eenmalig, bijvoorbeeld voor je huwelijksfeest, kleding wilt laten maken ben je meer dan welkom.

 • Excellent service and choice. Staff is extremely knowledgeable. The best place in town to get a tailored suit of any kind.

  Godard Kooijman Avatar Godard Kooijman

  Customer service was a dream, very knowledgeable team and easy to work with. I came in for my wedding suit, also happened to be my first tailored suit. It exactly turned into what I had in mind. It looks amazing and fits perfectly. Their guidance and feel for their customer is fantastic. I will be back for sure!

  Ronald Beentjes Avatar Ronald Beentjes
 • Erg mooie en een goede zaak je wordt goed geholpen als je een afspraak maakt kan erg gemakkelijk online wel jammer dat je geen kleurstaaltje mee kan nemen.

  Michiel van Voorst Avatar Michiel van Voorst

  Ervaring met passie en een goede espresso is hier het recept om met recht tot het predicaat 'The finest bespoke tailors of The Netherlands' te komen. Kleermakers voor het leven!

  Anton Van de Weg
 • In 1998 mijn eerste maatpak bij Roel en Hans . Top werk mannen!

  Niels Vullings

  Had a shirt commissioned at New Tailor!

  All I can say: Perfect service, as well as comfortable, friendly and appealing environment. My first commission turned out great and I will for sure be back for more and bigger commissions.

  Christoph Berger Avatar Christoph Berger
 • Very nice and helpful.

  Jurry Oortwijn

  Great guys at the shop. Great service. Suit came out awesome, the only problem I had was the trousers were just about 2 inches short for my liking. Got it taken care of at a tailor back in the US and it was good to go. The Jacket was perfect to my specifications. I highly recommend getting something made here if you're looking for a MTM / Bespoke Suit.

  Bronson Ignacio Avatar Bronson Ignacio
 • Professioneel, klantgericht en zeer vriendelijk! Vakmanschap. En altijd voelen ze aan wat voor mij het juiste is.

  Peter Gaasbeek

  Persoonlijk en betrokken. Vakkundig en deskundig.

  Tom Wolbrink
 • Excellent no-nonsense advice

  Reine De Chine Avatar Reine De Chine

  Service en kwaliteit hoog in vaandel.

  Stefan in `t Veld Avatar Stefan in `t Veld
 • Hier mij trouwpak uitgezocht. Goeie koffie en topservice!

  Sebastiaan van Dam - Willems

  Gevoel voor stijl. Ze verstaan hun vak. Brengen je op ideeën waar je zelf misschien niet direct aan dacht. Maar naast hun vakkennis is het meest plezierige dat ze goed naar je luisteren. Je serieus nemen. Je komt altijd terug als je er eenmaal bent geweest.

  Silvester Spendel

Hoe het werkt?

Bij een afspraak nemen we alle tijd om je wensen te inventariseren, de juiste stof te vinden passend bij het seizoen, jouw huidskleur en het doel van je kleding en uitstraling. We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de knopen, boord, manchet, lijst en al dan niet een borstzak. Ook kunnen we het hebben over de stevigheid van het binnenwerk en kiezen we voor vaste of losse balijnen. Het model van het hemd wordt bepaald door de breedte en type schouder, de taillering, lengtes en bijvoorbeeld hoe smal we de mouwen snijden. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een hemd aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen.

Onze maakwijzen voor shirts

De maakwijze en stof bepalen de prijs

The 2 Shirt

99-139
 • MTM shirt
 • 12 boorden, 4 manchetten
 • Keuze uit 120 stoffen
 • Gemaakt in 2 uur
 • Levertijd 4 weken

The 4 Shirt

169-289
 • Volledig op maat, inclusief houdingen
 • Keuze uit 90 boorden, 30 manchetten
 • Keuze uit 2.000 stoffen
 • Gemaakt in 4 uur
 • Levertijd 5 weken

The 6 Shirt

229-399
 • Handgemaakt in Italië
 • Kragen en manchetten ook custom made
 • Keuze uit 400 verfijnde stoffen
 • Gemaakt in 6 uur
 • Levertijd 6 weken

Stoffen

Voor de hemden gebruiken we stoffen van Thomas Mason, DJ Anderson, Albatex, Canclini, Monti en Soktas. Hiervoor komt het katoen uit Egypte, Barbardos, Amerika en in het geval van Soktas Turkije. Voor de 2 shirts sourcen we stoffen in India waar ook de katoen wordt verbouwd. We hebben naast katoen natuurlijk ook linnen. Je kan kiezen uit diverse wevingen zoals Oxford, fill a fill, twill, panama en pin point. Vanaf de 4 shirt werken we uitsluitend met getwijnde stoffen waardoor de duurzaamheid en het strijkgemak wordt vergroot.

Stijl

Smaakwerk. Geen massa maar individuele kleding voor jou. We maken alles wat je wilt zolang we het er mee eens zijn. We laten ons inspireren door mensen! We focussen ons graag eerst op een goede basisgarderobe omdat onze pakken lang meegaan. We vinden de Engelse stijl gaaf en houden van de Italiaanse verfijndheid. Daarnaast maken we bijvoorbeeld graag jachtkleding en unieke rally- en traveljackets.

Maak een afspraak

Gelegenheidshemden

Natuurlijk maken we ook graag jouw smokinghemd of rokwit. Meestal maken we de bib (voorzijde) van Marcella, een dikkere katoen met een wafelstructuur, evenals de manchetten en kraag. In de bib kun je dan studs gebruiken om de voorzijde te sluiten. Ook een rokvest en strik maken we graag voor je. Naast shirts voor avondkleding hebben we ook veel stoffen voor jouw casual hemden. Van jeans stoffen tot vrolijke ruiten en strepen. De Casual hemden maken we graag met een opgezette lijst, enkele manchet en plattere knopen. Ook kiezen we in dit geval voor een slapper binnenwerk.

Eerst de man, dan het hemd

Wij laten ons niet leiden door mode en conventies, wel door de drager, zijn wensen en de wijze waarop hij zich beweegt. Hiermee voegt NEW TAILOR zich naadloos in de traditie van Savile Row. Aandacht voor details en wellicht een tikkeltje eigenwijs; alles is mogelijk bij NEW TAILOR. Dat wil zeggen, zolang wij het ermee eens zijn.

Maak een afspraak

Waarom New Tailor?

NEW TAILOR is het adres voor maatkleding in Nederland sinds 1997 die de kleermakerstraditie nieuw leven in blaast. Een op het lijf gesneden pak of hemd wordt vaak gezien als luxe. Omdat niemand gemiddeld is zien wij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. Vanzelfsprekend adviseren wij u ook op maat.

Als je wilt dat jouw kleding uniek is, iets over jou zegt en goed past, dan ben je bij NEW TAILOR aan het juiste adres. Neem niet langer genoegen met pakken en jasjes  die niet lekker zitten, waar collega’s ook in rond lopen en/of pakken die je na een jaar al weg kunt of wilt gooien.

Kies vanaf nu maatkleding die mooi, fijn en passend is. En kies voor NEW TAILOR als je gebruik wilt maken van 20 jaar ervaring. Uiteraard gaan we je helpen. Want het is niet makkelijk om een keuze uit zoveel stoffen en mogelijkheden te maken. Lees hier verder of loop binnen voor een kennismaking. We laten graag zien wat de mogelijkheden zijn.