The 8 Suit

Your first serious tailor made suit

Als je een maatpak overweegt dan moet je zeker naar ons toekomen. Onze 8 suit is de perfecte eerste stap in maatwerk als je de pasvorm belangrijk vindt. The 8 suit maken we met een half canvas binnenwerk en van stoffen die we op het atelier al aanwezig hebben. Daardoor kunnen we dit pak inclusief een tussenpas al aanbieden voor € 699. Doordat we de stof stabiliseren met een vliseline kunnen we het jasje sneller maken dan bij een 16 suit en daarom heet hij 8 suit. We maken het pak in acht uur.  Het atelier werkt met ons patroon en dat biedt waanzinnig veel mogelijkheden.  Volledig op maat en gezien onze korte lijnen kunnen we het patroon met een ongekende nauwkeurigheid bepalen: unieke maatpakken dus.

We maken het patroon op basis van lichaamsmaten en bepalen samen met jou precies de gewenste overwijdtes en lijnen. Als je een pak op maat wilt laat maken dan is onze ervaring en stijl jouw ideale keuze. Een kleermakerservaring die elke gentleman wil meemaken. De vragen die we op je afvuren zijn er velen om tot dat mooie pak te komen. Als je voor ons kiest dan gaat je je natuurlijk om de pasvorm. Daarom bieden we nieuwe 8 suit klanten een unieke tussenpas aan indien je dit wenst en de (doorloop)tijd het toe laat. Zo’n tussenpas is een jasje van een reststof zodat we precies met je af kunnen stemmen wat je mooi en fijn vindt. Vervolgens maken we jouw pak pas van de gekozen stof.

Book Appointment
business wear maatpak 8 suit
Velvet smokingjasje
business wear maatpak overhemd shirt

Onze maakwijzen

Maakwijze en stof bepalen de prijs

The 8 Suit

699-849
 • Half canvas binnenwerk
 • Diverse schouderverwerkingen
 • Keuze uit 122 stoffen
 • Gemaakt in 8 uur
 • Eén pasmoment

The 16 Suit

899-1899
 • Full canvas verwerking
 • Ruime keuze schouderverwerking
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in 16 uur
 • Eén of twee tussenpassen

The 32 Suit

1899-2699
 • Full canvas verwerking
 • Volledig handgemaakt
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in 32 uur
 • Twee tussenpassen

The 48 Suit

2999+
 • Full canvas verwerking
 • Volledig handgemaakt in huis
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in 48 uur
 • Minimaal vier tussenpassen

Waarom New Tailor?

We zijn een kleermakerij en dat ambacht zit in alles wat we doen. Dus als je wilt dat jouw kleding uniek is, iets over jou zegt en goed past, dan ben je bij NEW TAILOR aan het juiste adres. Neem niet langer genoegen met pakken en jasjes  die niet lekker zitten, waar collega’s ook in rond lopen en/of pakken die je na een jaar al weg kunt of wilt gooien.

Kies vanaf nu maatkleding die mooi, fijn en passend is. En kies voor NEW TAILOR als je gebruik wilt maken van 20 jaar ervaring. Uiteraard gaan we je helpen. Want het is niet makkelijk om een keuze uit zoveel stoffen en mogelijkheden te maken. Lees hier verder of loop binnen voor een kennismaking. We laten graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Onze eigen kleermakerij, de ervaring, ruime stofkeuze, alleen natuurlijke materialen, toewijding en klantgerichtheid. ‘We fit the head not the body’. Bovendien laten we ons niet afleiden door confectie en maken alleen maatpakken. We zijn de echte specialist sinds 1997.

De opties

Afhankelijk van je bouw en gewenste uitstraling kiezen we samen voor de hoeveelheid schoudervulling, soort mouwaanzet, breedte en type van revers, mate van wegsnijden van de panden en natuurlijk de balans en overwijdtes. Het beeld van jouw pak wordt verder natuurlijk bepaald door de type zakken, kleur knopen, aantal splitten, bandplooien, rits of knopengulp, wel of niet bretelknopen en een after dinnersplit, riem of trekkers, etc. etc.. Veel vragen maar de stof en de stijl die je wilt zorgen ervoor dat we een consistent en fraaie combinatie gaan maken.

Het patroon wordt uitgezet op basis van jouw lichaamsmaten waarbij we de balans zoeken tussen de Italiaanse en Engelse pasvorm. Maar laten we eerlijk zijn: Nederlanders lijken qua bouw meer op de Engelsen. Bovendien is de Engelse stijl diverser en geeft het nog meer comfort. Verwacht een hogere taille en een hogere sluitknoop en voldoende ruimte om lekker te bewegen door de constructie van de mouw en schouder. En natuurlijk stemmen we uitgebreid af hoe strak je het jasje wilt (en moet) dragen en welk silhouet de broek krijgt.

Maak direct afspraak
3 delig midddenblauwe smoking

We fit the head not the body

Er wordt veel onder het mom van een maatpak aangeboden dat niet dit predicaat verdient. Het valt of staat in eerste instantie met de persoon die het pak of jasje aanmeet. Hij of zij moet in staat zijn jouw wensen en houding te vertalen in een model en patroon dat bij jouw lichaam en karakter past. NEW TAILOR wil je daarom graag leren kennen. Naast een goed patroon, model en stof voor de buitenzijde is het binnenwerk -net als bij mensen- van groot belang.

Met een los binnenwerk (full canvas / ongeplakt) behoudt de stof zijn eigenschappen en zet het jasje zich naar het lichaam van de drager. Hierdoor voelt jouw jasje als een tweede huid. Een ongevoerd jasje zonder schoudervulling versterkt dit nog eens. Een half canvas pak zorgt voor onberispelijkheid; het pak als een harnas dat zekerheid geeft. Het grote verschil met maatconfectie is dat we niet gebonden zijn aan vaste patronen, regels of voorgeschreven modellen. Alles kan, zolang wij het er mee eens zijn.

Smoking of jacquet

Uiteraard kunnen we ook een smoking of jacquet maken met de maakwijze van de 8 suit. Een smoking heeft zijde revers, paspelzakken en een zijden bies op de broek. Je kan voor een smoking kiezen uit nachtblauw en zwart; meestal pakken we een dunnere stof maar ook een velours hoort bij deze maakwijze tot de mogelijkheden. We maken smokings vanaf € 799.  Traditioneel wordt een jacquet met een gestreepte broek, grijs vest en zwart slipjas gemaakt. Voor de bruidegom of het bruidspersoneel maken we een jacquet ook vaak in één kleur. Een Jacquet maken we driedelig vanaf € 1170. En als je een overjas op maat wilt ben je ook aan het goede adres. Eindelijk de juiste lengte, de juiste stof en het model. We maken overjassen vanaf € 600.

Stoffen

Met de 8 suit heb je keuze uit een ‘beperkt’ aanbod van onze stoffen, maar nog steeds heel veel keuze zowel voor zakelijke als casual pakken. We werken met stoffen van Dugdale en Barberis. Voor de casual pakken hebben we het aanbod van Brisbane Moss van katoen (ook Moleskin en corduroy) en linnen.  Voor jasjes maken we onder meer gebruik van de stoffen van Moons.

Kleermakerspak

Volledig op maat want we bepalen de patronen op basis van lichaamsmaten. We nemen geen genoegen met het simpel aanpassen van een bestaand patroon. Het begint bij jouw wensen en de beste materialen. Alleen de beste stoffen, de mooiste knopen en fournituren zijn goed genoeg. Diezelfde kwaliteitseisen stellen we ook aan onze espresso en het contact dat we met jou willen opbouwen.

Hoe het werkt

Als je wilt kom je even langs om kennis te maken. Uiteraard kun je ook een afspraak maken om direct de stof uit te zoeken, je volledig te laten meten en samen met de kleermakers jouw model van jasje en/of broek te bepalen. Zo’n afspraak duurt gemiddeld een uur. Daarna maken wij jouw unieke patroon, knippen de stof met de hand en vervaardigen vervolgens jouw pak. Eventueel maken we eerst een proefjasje zodat we zeker weten dat de pasvorm is zoals jij wilt. De eerste pas is na zo’n vijf weken. De laatste hand aan jouw pak leggen we altijd in huis. Dan moet je denken aan de broeklengte en taillering maar ook het napersen van jouw pak. Na zes tot zeven weken ben je de trotse bezitter van jouw eerste kleermakerspak.

casual wear