The 48 Suit

Ons Bespoke pak van Nederlandse bodem

Al jaren leiden we onze eigen kleermakers op om pakken in huis te kunnen maken, steeds onze patronen te verbeteren en het ambacht steeds weer te beleven. Wat een mooi vak hebben we. De 48 suit wordt volledig in huis gemaakt door Anja Molenaar of Pauline Brun. En 48 uur is de effectieve tijd om het pak te maken. Echt bespoke omdat de maten, het tekenen, het maken van een proefmodel, het opwerken van het binnenwerk, de vier tussenfits en het vervaardigen van het pak door een en dezelfde persoon gebeurt.

Make an Appointment
jasje in de rijg 48 suit
proefkatoen 48 suit
naaimachine

Onze maakwijzen

Maakwijze en stof bepalen de prijs

The 16 Suit

799-1699
 • Full canvas
 • 6.500 fabrics
 • 16 hours make
 • One or two fits
 • Handmade in India

The 32 Suit

1899-2999
 • Full canvas
 • 6.500 fabrics
 • 32 hours make
 • Two fits
 • Handmade in Italy

The 48 Suit

2999+
 • Full canvas
 • 6.500 fabrics
 • 48 hours make
 • Four fits
 • Handmade by New Tailor

Waarom Full Bespoke?

Een pak dat voor jou wordt gemaakt in Utrecht of Amsterdam is een ervaring die iedere man minimaal een keer wil meemaken. Het is uniek dat het nog kan bij New Tailor. En daar zijn we trots op. Het patroon wordt eerst in een proefkatoen op jouw lichaam gemouleerd. De laatste finishing touch wat betreft model en details wordt in de uiteindelijke stof gerealiseerd. Het binnenwerk wordt ook op jouw lichaam geboetseerd waardoor het nog weer beter aansluit dan een 32 suit. Wel gebruiken we in Utrecht en Amsterdam minder machines waardoor het iets zwaarder is dan het Italiaanse pak. Het resultaat voor het jasje is ongeëvenaard.

De opties

Het patroon wordt uitgezet op basis van jouw lichaamsmaten waarbij we de balans zoeken tussen de Italiaanse en Engelse pasvorm. Maar laten we eerlijk zijn: Nederlanders lijken qua bouw meer op de Engelsen. Bovendien is de Engelse stijl diverser en geeft het nog meer comfort. Verwacht een hogere taille en een hogere sluitknoop en voldoende ruimte om lekker te bewegen door de constructie van de mouw en broek. Afhankelijk van je bouw en gewenste uitstraling kiezen we samen voor de hoeveelheid schoudervulling, mouwaanzet, breedte en type van revers, mate van wegsnijden van de panden en natuurlijk de balans en overwijdtes. Het beeld van jouw pak wordt verder natuurlijk bepaald door de type zakken, kleur knopen, aantal splitten, bandplooien, riem of trekkers, etc. etc. Veel vragen maar de stof en de stijl die je wilt zorgen ervoor dat we een consistent en fraaie combinatie gaan maken. Het voordeel van de 48 suit is dat het definitieve model pas na twee tussenpassen wordt bepaald. Zo groei jij figuurlijk in je eigen jas. Een ware belevenis. Ook voor ons. Elke keer weer.

lock machine

Stoffen

Met de 48 suit heb je keuze uit onze volledige aanbod van stoffen. We werken voor deze lijn natuurlijk graag met de mooiste stoffen. We stoppen er namelijk nogal wat tijd in. Denk aan de stoffen van Dormeuil, Lesser en Harrisons omdat deze stoffenhuizen een mooie densiteit van stoffen aanbieden waardoor het pak fraai valt en lang meegaat. Elk huis heeft zijn eigen kenmerken zodat je altijd met de juiste stof naar huis gaat met de juiste hoeveelheid glans. Voor jasjes maken we ook gebruik van de stoffen van Fox, John G Hardy en Drapers. Over het algemeen maken we gebruik van iets dikkere stoffen omdat dit past bij het binnenwerk wat we in huis maken.

Kleermakerspak

Met recht een kleermakerspak omdat er slechts drie machines aan te pas komen. Een lockmachine, een perstafel en de naaimachine zelf. En natuurlijk heel veel uren handwerk met de vingerhoed. We nemen geen genoegen met het simpel aanpassen van een bestaand patroon. Het begint bij jouw wensen en de beste materialen. Alleen de beste stoffen, de mooiste knopen en fournituren zijn goed genoeg. Diezelfde kwaliteitseisen stellen we ook aan onze espresso en het contact dat we met jou willen opbouwen.

Maak direct afspraak