The 32 Suit

Best choice: fully handmade

Voor de echte liefhebber en de ervaren pakkendrager maken we in samenwerking met La Sartoria Carrara in Massa, Italië nog pakken volledig met de hand. Fatto a mano. En dan bedoelen we ook echt met de hand.  Je herkent het pak aan de handgemaakte knoopsgaten en de handgeputte revers. Je ervaart met name het lichte gewicht, de soepelheid van de schouder en de valling van het jasje. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om de typisch Italiaanse mouwkopverwerking, spalla manica a camicia, te verwerken. Dit pak voelt echt als een lichtgewicht pyjama. Nog lichter dan ons 48 suit omdat we in Italië met een nog lichter en soepeler binnenwerk werken. Nog belangrijker is of de drager het pak voelt; onze ervaring is nauwelijks. Het valt licht en soepel en ziet er zeer verfijnd uit. Die souplesse komt voort uit het dunne binnenwerk en het handwerk in kraag, schouder en mouwaanzet. De verfijndheid wordt verkregen door de liefde waarmee het pak, jasje of broek wordt vervaardigd. Heb je al drie 16 suits? Dan is het handgemaakte Italiaanse pak jouw NEXT SUIT.

Make an Appointment
beige maatpak harrisons business
Maatpak maatjasje
business suit maatpak

Waarom zo verfijnd?

Het patroon wordt op dezelfde manier uitgezet als bij de 16 suit;  vanuit lichaamsmaten wordt een uniek patroon gemaakt. Door de maakwijze en de verfijnde verwerking voelt het jasje en broek als een tweede dunne huid. Vederlicht door een soepeler en dunner binnenwerk die alleen bij een handverwerking optimaal tot zijn recht komt. De mouwinzet en het armsgat geven extra bewegingsvrijheid door de manier van aanzetten; door de aantal stoflagen die rond het armsgat samenkomen minder is dan bij de 16 suit voelt het daar nog soepeler.  Ook bijvoorbeeld het broekkatoen is nog weer een kwaliteit hoger. De knoopsgaten worden natuurlijk hier ook met de hand gemaakt en zijn ook een lust voor het oog.

Onze maakwijzen

Maakwijze en stof bepalen de prijs

De opties bij 32 suit zijn hetzelfde als bij de 16 suit. Alles kan. Van jacquet tot rokkostuum, van jasje tot overjas. Alle type zakken zijn mogelijk en uiteraard bepalen we samen de breedte van de revers, schouderverwerking (al dan niet geplooid),  aantal knopen, kleur voering, aantal bandplooien, rist of knoppengulp, diepte van de zakken, aantal achterzakken etc.. Ook in Italië werken we graag met een extra tussenpas waarbij de stof in de rijg van Massa naar Utrecht wordt gestuurd zodat we de balans van het jasje perfect kunnen krijgen. De doorlooptijd van het uitzoeken van een stof en het nemen van de maten tot het daadwerkelijk dragen is daardoor zo’n 10 weken. behalve rond augustus want dan ligt heel Italië plat ;-).

The 16 Suit

799-1899
 • Full canvas verwerking
 • Ruime keuze schouderverwerking
 • Keuze uit 4.500 stoffen
 • Gemaakt in 16 uur
 • Eén of twee tussenpassen

The 32 Suit

1899-2999
 • Full canvas verwerking
 • Volledig handgemaakt
 • Keuze uit 4.500 stoffen
 • Gemaakt in 32 uur
 • Twee tussenpassen

The 48 Suit

2999+
 • Full canvas verwerking
 • Volledig handgemaakt in huis
 • Keuze uit 4.500 stoffen
 • Gemaakt in 48 uur
 • Minimaal vier tussenpassen

We fit the head not the body

Er wordt veel onder het mom van een maatpak aangeboden dat niet dit predicaat verdient. Het valt of staat in eerste instantie met de persoon die het pak of jasje aanmeet. Hij of zij moet in staat zijn jouw wensen en houding te vertalen in een model en patroon dat bij jouw lichaam en karakter past. NEW TAILOR wil je daarom graag leren kennen. Naast een goed patroon, model en stof voor de buitenzijde is het binnenwerk -net als bij mensen- van groot belang.

Met een los binnenwerk (full canvas / ongeplakt) behoudt de stof zijn eigenschappen en zet het jasje zich naar het lichaam van de drager. Hierdoor voelt jouw jasje als een tweede huid. Een ongevoerd jasje zonder schoudervulling versterkt dit nog eens. Een half canvas pak zorgt voor onberispelijkheid; het pak als een harnas dat zekerheid geeft. Het grote verschil met maatconfectie is dat we niet gebonden zijn aan vaste patronen, regels of voorgeschreven modellen. Alles kan, zolang wij het er mee eens zijn.

La Sartoria Carrara

Al sinds 2006 werken we samen met Sartoria Carrara. Een fraai handgemaakt pak uit het noorden van Italië en dus net even onberispelijker dan de Zuid Italiaanse  vrienden. Bovendien in leverbetrouwbaarheid ook nog eens beter. Het team van Sergio en Angela kennen we dus ook al jaren. En als we toch naar de Pitti in Florence mogen in januari en juni gaan we steevast even langs in Massa om het fabriekje met 30 kleermakers even te begroeten en bejubelen. Het atelier werkt naast voor ons ook voor P Johnson die inmiddels mede-eigenaar zijn van Carrara. Win win.

Maak direct afspraak
business suit maatpak
atelier

Stoffen

Met de 32 suit heb je keuze uit onze volledige aanbod van stoffen. We werken voor de 32 suit graag met de stoffen van Dormeuil, Harrisons en Lesser omdat deze stoffenhuizen perfect passen bij de finesse van de vervaardiging. Elk stoffenhuis heeft zijn eigen kenmerken. Voor jasjes maken we bij onze handgemaakte pakken vaak gebruik van de stoffen van Fox, W Bill, Piacenza,  Caccioppoli en Drapers.

Kleermakerspak

Volledig op maat want we bepalen de patronen op basis van lichaamsmaten. We nemen geen genoegen met het simpel aanpassen van een bestaand patroon. Het begint bij jouw wensen en de beste materialen. Alleen de beste stoffen, de mooiste knopen en fournituren zijn goed genoeg. Diezelfde kwaliteitseisen stellen we ook aan onze espresso en het contact wat we met jou willen opbouwen.

Maak direct afspraak