The 16 Suit

Full canvas made with the machine

Al ruim vijftien jaar werken we samen met ons Britse atelier voor pakken, jasjes en broeken. Ons atelier werkt met ons eigen patroon en dat biedt waanzinnig veel mogelijkheden.  Volledig op maat en gezien onze korte lijnen kunnen we het patroon en binnenwerk met een ongekende nauwkeurigheid bepalen: unieke maatpakken dus. We maken het patroon op basis van lichaamsmaten en bepalen samen met jou precies de gewenste overwijdtes en lijnen. Als je een pak op maat wilt laten maken dan is onze ervaring en stijl, jouw ideale keuze. Exclusieve maatpakken voor heren! En een kleermakerservaring die elke gentleman wil meemaken.

Je moet voor een full canvas pak kiezen als je souplesse zoekt in je jasje. De stof komt optimaal tot zijn recht. Het binnenwerk is los verwerkt waardoor het zich aanpast aan jouw bewegingen. Het is de manier waarop wij en andere kleermakers het pak graag maken. De broek heeft ook meer kleermakersdetails dan confectiepakken of onze 8 suit met bijvoorbeeld een gevouwen band voor meer draagcomfort. Bovendien bieden we in deze lijn meer stoffen en opties aan. Als je nu Corneliani of Caruso draagt of overweegt, is het de overtreffende trap omdat wij een echt uniek patroon voor je maken zodat we met recht durven zeggen dat we de beste maatpakken maken.

Make an Appointment
business suit maatpak
casual jeans jasje shirt overhemd gestreept
Jachtpak met plusfours

Waarom New Tailor?

We zijn een echte kleermakerij en maken de mooiste pakken. Als je wilt dat jouw kleding uniek is, iets over jou zegt en goed past, dan ben je bij NEW TAILOR aan het juiste adres. Neem niet langer genoegen met pakken en jasjes  die niet lekker zitten, waar collega’s ook in rond lopen en/of pakken die je na een jaar al weg kunt of wilt gooien.

Kies vanaf nu maatkleding die mooi, fijn en passend is. En kies voor NEW TAILOR als je gebruik wilt maken van 20 jaar ervaring. Uiteraard gaan we je helpen. Want het is niet makkelijk om een keuze uit zoveel stoffen en mogelijkheden te maken. Lees hier verder of loop binnen voor een kennismaking. We laten graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Onze maakwijzen

Maakwijze en stof bepalen de prijs

The 16 Suit

799-1699
 • Full canvas
 • 6.500 fabrics
 • 16 hours make
 • One or two fits
 • Handmade in India

The 32 Suit

1899-2999
 • Full canvas
 • 6.500 fabrics
 • 32 hours make
 • Two fits
 • Handmade in Italy

The 48 Suit

2999+
 • Full canvas
 • 6.500 fabrics
 • 48 hours make
 • Four fits
 • Handmade by New Tailor

Waarom los binnenwerk?

Een los binnenwerk zorgt ervoor dat het pak zich aanpast aan jou de drager. De stof komt volledig tot zijn recht en valt zoals deze is geweven. Het binnenwerk zorgt vervolgens voor de stabiliteit en structuur van het jasje. Hierdoor zie je af en toe wel een plooitje als je beweegt maar blijft het jasje in zijn vorm zoals het bedoeld is door ons en jij het mooi vindt. Het binnenwerk van een 16 suit bestaat uit 3 lagen: canvas, watten en katoen. Eventueel kunnen we voor zomerse pakken hier een laag uit weg laten voor een lichter jasje. Letterlijk en figuurlijk. Het binnenwerk wordt met de hand in jouw jasje gehangen waarbij de revers worden gepikeerd waardoor de revers mooi rollen. Zo houdt het jasje overal zijn natuurlijke val en dat straal je uit. Je bent immers wat je draagt.

Marcel calypso
Tweed jacket New Tailor and the mini
Blue Velvet Smoking jacket New Tailor

De opties

Afhankelijk van de gewenste uitstraling, de stof en jouw bouw kiezen we samen voor de hoeveelheid schoudervulling, mouwaanzet, breedte en type van revers, mate van wegsnijden van de panden en natuurlijk de balans en overwijdtes. Het beeld van jouw pak wordt verder bepaald door de type zakken, kleur knopen, aantal splitten, bandplooien, riem of trekkers, etc. etc. Veel vragen maar de stof en de stijl die je wilt zorgen ervoor dat we een consistent en fraaie combinatie gaan maken. Het patroon wordt uitgezet op basis van jouw lichaamsmaten waarbij we de balans zoeken tussen de Italiaanse en Engelse pasvorm. Maar laten we eerlijk zijn: Nederlanders lijken qua bouw meer op de Engelsen. Bovendien is de Engelse stijl diverser en geeft het nog meer comfort. Verwacht een hogere taille en een hogere sluitknoop en voldoende ruimte om lekker te bewegen door de constructie van de mouw en broek.

Make an Appointment

We fit the head not the body

Er wordt veel onder het mom van een maatpak aangeboden dat niet dit predicaat verdient. Het valt of staat in eerste instantie met de persoon die het pak of jasje aanmeet. Hij of zij moet in staat zijn jouw wensen en houding te vertalen in een model en patroon dat bij jouw lichaam en karakter past. NEW TAILOR wil je daarom graag leren kennen. Naast een goed patroon, model en stof voor de buitenzijde is het binnenwerk -net als bij mensen- van groot belang.

Met een los binnenwerk (full canvas / ongeplakt) behoudt de stof zijn eigenschappen en zet het jasje zich naar het lichaam van de drager. Hierdoor voelt jouw jasje als een tweede huid. Een ongevoerd jasje zonder schoudervulling versterkt dit nog eens. Een half canvas pak zorgt voor onberispelijkheid; het pak als een harnas dat zekerheid geeft. Het grote verschil met maatconfectie is dat we niet gebonden zijn aan vaste patronen, regels of voorgeschreven modellen. Alles kan, zolang wij het er mee eens zijn.

Hoe het werkt

Als je wilt kom je langs om kennis te maken. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken om de stof uit te zoeken, je maten te laten meten en samen met de kleermakers jouw model van jasje en/of broek te bepalen. Zo’n afspraak duurt gemiddeld een uur. Daarna maken wij jouw unieke patroon, knippen de stof met de hand en vervaardigen vervolgens jouw pak. Eventueel maken we eerste een proefjasje zodat we zeker weten dat de pasvorm is zoals jij wilt. De eerste pas is na zo’n vijf weken. De laatste hand aan jouw pak leggen we altijd in huis. Dan moet je denken aan de broeklengte en taillering maar ook het napersen van jouw pak. Na zes tot zeven weken ben je de trotse bezitter van jouw eerste kleermakerspak.

Flannel in Burgundy New Tailor
caccioppoli jasje rood zomer

Stoffen

Met de 16 suit heb je keuze uit onze volledige aanbod van stoffen. We werken graag met de stoffen van Dormeuil, Harrisons, Dugdale, JJ Minis en Huddersfield omdat deze stoffen aanbieden waardoor het pak fraai valt en lang meegaan. Elk huis heeft zijn eigen kenmerken zodat je altijd met de juiste stof naar huis gaat met de juiste hoeveelheid glans. Voor jasjes maken we vaak gebruik van de stoffen van Fox, Moons, John G Hardy, Carnet, Caccioppoli en Drapers. Ook hebben we veel stoffen voor jouw jacquet, rokkostuum, smoking, vestje of jachtpak. Zo'n jachtpak maken we graag met een plus four, jachtvest en jasje voor het tableau met schietplooien. Aan u de vraag of er leer op de schouders geplaatst moet worden.

Kleermakerspak

Volledig op maat want we bepalen de patronen op basis van lichaamsmaten. We nemen geen genoegen met het simpel aanpassen van een bestaand patroon. Het begint bij jouw wensen en de beste materialen. Alleen de beste stoffen, de mooiste knopen en fournituren zijn goed genoeg. Diezelfde kwaliteitseisen stellen we ook aan onze espresso en het contact dat we met jou willen opbouwen.

Maak direct afspraak