Kleding combineren is makkelijker dan je denkt, maar toch vragen veel mensen om hulp. Uiteraard helpen wij bij NEW TAILOR graag met alles omtrent kleding. Om je te leren combineren hebben we een overzicht gemaakt van de meest tijdloze kledingstukken; onze NEW ICONS. Door dit overzicht als leidraad te nemen kom je al een heel eind in het bedenken van outfits.
Neem als eerste criterium in acht welk seizoen het is. Dit vergemakkelijkt de keuze van materialen, soort schoenen en het aantal laagjes dat je gaat dragen. Draag bijvoorbeeld geen tweed of flannel als het warmer is dan tien graden of loafers als er buiten een stortbui aan de gang is. Qua hemden is het uiteraard aangenamer om dunnere stoffen in de zomer te dragen dan in de winter.

Vraag hier het NEW ICONS boekje aan, dan kan je hem meteen online bekijken.

De mate van formaliteit is ook een makkelijke manier om te bepalen wat je gaat combineren. Kijk hierbij naar de strucuur van  de stoffen. Groffere, mattere jasjes behoeven een combinatie met een hemd in een soortgelijk materiaal. Ook de details spelen hier een belangrijke rol in. Denk aan schoudervullingen, klepzakken en ingetogen details voor een formele outfit en aan ongevoerde jasjes met opgezette zakken voor je casual ensemble.

Verschillende dessins combineren kan ook lastig zijn. Je wilt je outfit tenslotte niet te druk maken. Probeer minstens één gestreept of geruit item in je outfit op te nemen. Zo creëer je meer diepte en contrast. Denk aan een geruit jasje of een hemd met een streepje. Verder kan een stip in je das of pochet het totaal ook wat opfleuren. Hou voor het gemak als vuistregel aan om maximaal drie items met een dessin te dragen, waarvan in ieder geval twee stuks een variatie van hetzelfde dessin hebben.

Als laatste is het goed om rekening te houden met de kleuren die je draagt. Probeer contrast aan te brengen, maar waak voor een regenboog effect. Een donker pak behoeft een licht hemd en een gekleurde das, maar kan verder qua details vrij ingetogen blijven. Als je een los jasje combineert met een andere broek is het zaak om dat met twee verschillende kleuren te doen. In de praktijk dus een lichtgrijze broek bij je blauwe jasje in plaats van een blauwe chino.