Smart Casual2018-11-15T11:33:14+00:00

Smart Casual

Smart casual wordt ook vaak aangeduid met business casual. Ook in het bankwezen, advocatuur en consultancy worden minder pakken gedragen en dus is dit kledingvoorschrift of dresscode vaak de informele kledingmores in veel bedrijven anno 2019. Toch zitten vele klanten dan te struwelen wat te dragen. Want als het pak soms (of zelfs vaak) te formeel is, wat trek je dan aan. Je wilt en moet er wel goed, verzorgd en professioneel uit zien. Daar helpen we graag bij. We maken jasjes, broeken, vesten in allerlei vormen. Van formeel tot meer casual. We maken graag kleding dat alles zegt over jou. Dat geeft zelfvertrouwen en vertrouwen.

Met smart casual heb je die mogelijkheid wellicht zelfs nog meer dan met pakken. Smart Casual geeft je al richting. Veel heeft te maken met de stof en natuurlijk het model. Blijf (dus) weg bij effen blauwe en grijze pakken of pakken met al te veel glans. Ook strepen hebben meer de associatie met business wear. Kies voor grovere stoffen, flannels en kleuren als groen of bruin. Ook grote ruiten zijn opvallender en daarmee sneller smart casual dan business wear.  Kies eerder voor een combinatie van een nette broek en een jasje dan een heel pak, tenzij je wegblijft bij wol en kiest voor corduroy, tweeds of flannel in de winter en linnen en katoen in de zomer. De ene keer met nette schoenen en een hemd en das. De volgende keer met stoere schoenen of sneakers en een coltrui of polo.  Het is allemaal iets relaxter dan het pak of ‘business wear’. Smart of business casual is dus netter dan gewoon casual waarbij je vaak gewoon die spijkerbroek (met gaten) en een t-shirt of alleen een polo aantrekt.

Seersucker

Linnen

Combinatie

Geschiedenis en gebruik

Kleding zegt veel over jou, of soms helemaal niets, maar dat zegt dan ook genoeg. Indien je jezelf conformeert aan gebruiken, tradities of verwachtingen, kun je hooguit bestempeld worden als: je hoort erbij, je weet hoe het hoort, of iets dergelijks. Wanneer je deze goedkeuring hebt, kun je dus onopvallend jouw entree maken, en meer de nadruk leggen op jezelf en op datgene waar je eigenlijk voor komt. Kleding met schreeuwerige merken is meer iets voor clochards die als levende reclamezuil wat bijverdienen.

Zorg er voor dat kleding schoon, ongescheurd en passend is. Dat is het begin. Combineer niet teveel verschillende designs of kleuren. Een combinatie uit één kleur is formeler dan verschillende kleuren samen. Wanneer je een zeer uitgesproken kledingkeuze heeft, bijvoorbeeld door veel kleuren te combineren of door bijzondere ontwerpen, bedenk dan dat je soms meer aandacht krijgt voor jouw kleding dan voor jezelf.

De benodigde accessoires

Andere kledingvoorschriften

White Tie

Black Tie

Jacquet

Donker pak