Business casual2018-06-28T08:00:58+00:00

Business Casual

Business casual wordt ook wel aangeduid met smart casual en is populair in het bedrijfsleven om aan te geven dat het niet chique of  met een pak met een streep hoeft te zijn, maar wel degelijk gekleed. Sterker nog je wordt verwacht in een pak met das. U wordt verwacht er professioneel en enigszins uniform met collega’s uit te zien. Het is allemaal iets relaxter dan het pak of ‘business wear’. Het is netter dan gewoon casual, waarbij combinaties wel geaccepteerd zijn. Wel heeft u in stofkeuze meer mogelijkheden zoals flannel en zelfs corduroy. Ook de kleur hoeft niet per se grijs of blauw te zijn in een zakelijke omgeving. Bruin mag ook; groen zie je ook meer.

Seersucker

Linnen

Combinatie

Geschiedenis en gebruik

Kleding zegt veel over jou, of soms helemaal niets, maar dat zegt dan ook genoeg. Indien je jezelf conformeert aan gebruiken, tradities of verwachtingen, kun je hooguit bestempeld worden als: je hoort erbij, je weet hoe het hoort, of iets dergelijks. Wanneer je deze goedkeuring hebt, kun je dus onopvallend jouw entree maken, en meer de nadruk leggen op jezelf en op datgene waar je eigenlijk voor komt. Kleding met schreeuwerige merken is meer iets voor clochards die als levende reclamezuil wat bijverdienen.

Zorg er voor dat kleding schoon, ongescheurd en passend is. Dat is het begin. Combineer niet teveel verschillende designs of kleuren. Een combinatie uit één kleur is formeler dan verschillende kleuren samen. Wanneer je een zeer uitgesproken kledingkeuze heeft, bijvoorbeeld door veel kleuren te combineren of door bijzondere ontwerpen, bedenk dan dat je soms meer aandacht krijgt voor jouw kleding dan voor jezelf.

De benodigde accessoires

Andere kledingvoorschriften

White Tie

Black Tie

Jacquet

Donker pak