Business wear

We maken natuurlijk graag uw zakelijke garderobe. In veel bedrijven is dat nog steeds een pak. In anderen is (smart) casual inmiddels doorgedrongen ook in de afdelingen waar wel klantencontact is. Soms is het lastig kleding te vinden die en bij jou, jouw rol en de omgeving past. Wij helpen daarbij graag. We meten met twee maten. We maken kleding niet alleen op maat, maar zorgen ook dat het bij jou en jouw omgeving past.

Laat meer van jezelf zien

Grijs en blauw zijn de meest zakelijke kleuren voor het pak; hoe donkerder hoe formeler. Wij maken steeds vaker pakken en combinaties van andere kleuren zoals groen, bruin en zelfs aubergine.  Stoffen krijgen ook meer structuur.  Stoffen in een zakelijke omgeving zijn vaak effen. Ruiten zien we steeds meer;  van een grote overruit (window pane) tot de ingetogener (variaties) op de Prince of Wales ruit. Ook de miniruit,  zoals de pied de poule kan een fraaie aanvulling en variatie van uw garderobe zijn. Strepen zijn nog steeds niet echt terug in het straatbeeld.

Een streeppak is echt een zakelijke uitvinding met het ouderwetse administratieboek als inspiratie. Hoe breder de streep hoe hoger in de hiërarchie. Er is een duidelijk onderscheid in de diverse strepen. Een krijtstreep lijkt ook op een doorgetrokken lijn van het krijt. Een pinpoint is een streep van onderbroken puntjes. Een naaldstreep is een ragfijn lijntje die door de stof heen loopt.

Bij zakelijke kleding wordt veelal witte en lichtblauwe shirts gedragen. Denk ook aan verfijnde ruiten en smalle strepen. Vergeet echter ook niet een shirt van een denim. Zo maak je je zakelijke pakken informeler. Hoe meer contrast hoe formeler; daar past wellicht een dubbel manchet bij.

Maak nu een Zoom afspraak

Light grey tweed

3 piece tweed suit

Double breasted

Double Breasted power suit front

De overruit

Ruit maatpak blauw herfst winter

Geschiedenis en gebruik

Zoals voor de meeste klassieke kleding geldt, ligt de herkomst van het hedendaagse pak bij het leger, het Franse en het Engelse hof. Waar men rond 1680 nog in wambuizen met pofpijpen paradeerde, werd de kleding de jaren daarop langzaam wat soberder en droeg men kleding die nu zou lijken op een jacquet of een rokkostuum. Rond de vorige eeuwwisseling maakt het pak zijn intrede in het dagelijks gebruik en is het niet langer de outfit van de straatverkoper. Nu is het pak de dagelijkse outfit van hele volksstammen die er toe (willen) doen.

De herkomst is terug te voeren naar een decreet van het hof van Louis XIV in Versailles die verordoneerde dat een man een lange jas, een vest, een cravate (een halsdoek en voorloper van onze das) en een pruik diende te dragen. Eind 19eeeuw adapteerde Charles II dit pak als zijn dagelijkse outfit voor niet formele gelegenheden. Het hof en de straat volgden ook hier weer het voorbeeld van het hof. Het pak werd lounge suit genoemd of sack suit in Amerika. Een nauwelijks getailleerd pak van 4 knopen die iets langer viel dan ons huidige jasje. De broek werd omgeslagen indien men buiten was en daarom is een knoopje in de omslag nog steeds erg chique.Wat het beeld anders maakte dan in de 17eeeuw aan het franse hof was mede ingegeven door de evolutie van de kleermakerij. Inmiddels waren er namelijk stoom- en persapparaten die het pak een strak uiterlijk konden geven. Ook moesten de Engelsen weinig hebben van de opsmuk van de Fransen. Het tenue de ville was geboren; lange tijd werd deze nog gedragen met een grijze broek en een zwarte of blauwe jas, nu volstaat een pak.

In 1890 liet het Londonse blad Taylor & Cutter eens een telling verrichten op Charring Cross. Onthutst kwam de reporter terug op de redactie. Hij had 150 rokkostuums geteld, 320 jacquets en 530 lounge suits (een driedelig pak). Vlak daarvoor, in 1861, werd de eerste naaimachine uitgevonden en begon er een confectie-industrie te ontstaan. Pas toen kwam ook de standaard dat de knopen bij herenkleding op het rechtpand en bij de dames op het linkerpand worden geplaatst.Een driedelig pak  van dezelfde kleur is het meest klassiek. Jarenlang was het vest uit het straatbeeld verdwenen. Sinds 2016 maken we ze weer steeds vaker. Een vest met revers heeft dan onze voorkeur. Bij een single breasted jasje gaat de middelste knoop dicht, althans als er drie knopen opzitten. Zijn het er twee dan blijft de onderste knoop open. Een double breasted model heeft vier of zes knopen waarvan het bovenste paar slechts een decoratieve functie vervult. In principe is een double breasted jasje altijd gesloten, ook als u zit.

Andere kledingvoorschriften

Ken jij alle kledingvoorschriften? NEW TAILOR helpt je graag een handje. Bekijk hier alle voorschriften.

Waarom NEW TAILOR?

De merkbeloften van NEW TAILOR

Kleding moet hoogstpersoonlijk zijn vinden wij, geen massaproduct. Jij moet het mooi vinden. Dus eerst willen we weten wie jij bent. Daarom gaan we altijd met je in gesprek. We kijken in welke omgeving jij je beweegt, waar jij jezelf prettig in voelt en welke maakwijze bij je past. Weet je niet helemaal zeker wat bij je past? Geen probleem! Wij zijn de experts en nemen je graag mee in ons proces en advies. Wij garanderen dan ook dat jij de gekozen outfit mooi vindt. Zo niet, dan maken we het opnieuw. Maar doordat wij je goed leren kennen, vertrouwen we erop dat je outfit helemaal bij jou past en uniek is. Een hoogstpersoonlijke mooi garantie dus. Niet mooi, dan beginnen we graag opnieuw. (Maximaal 1 keer en wel ons advies volgen)

Maatkleding wordt vaak gezien als luxe. Maar iedereen is uniek en daarom zien wij het als een plezierige noodzakelijkheid. Wij maken al onze kleding voor jou helemaal op maat. Jij bepaalt hoe wij jouw pakken, shirts en broeken maken. Uniek dus, net als jij. Natuurlijk adviseren we je ook op maat. En verander je in de tussentijd van gewicht of wensen? Dat kan uiteraard gebeuren, niets aan de hand. Wij geven 3 jaar lang een pas garantie op broeken, jasjes, pakken en dergelijke zodat je kleding past en blijft passen. (Mits niet meer dan 5 cm verschil na eerste meting en maximaal 1 keer)

Als jij goed in je kleding zit, zit je goed in je vel en komen jouw kwaliteiten beter tot hun recht. Daar doet jouw hele omgeving zijn voordeel mee. En het gaat ook nog eens langer mee. Alles gaat namelijk langer mee en krijgt meerwaarde als je er aandacht aan besteedt. En die aandacht geven wij graag. We doen alles bewust. Jij kiest ook bewust voor slow fashion omdat je weet dat tijdloze dingen veel meer over jou zeggen. Door voor iedereen persoonlijk te produceren houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Daarnaast werken we met natuurlijke en herbruikbare materialen. Wij bieden een duurzaamheidsgarantie en garanderen dat de stoffen bij normaal gebruik minimaal drie jaar lang meegaan. Hierbij zorgen wij voor jouw outfit alsof het van onszelf is. Kom dus gerust langs voor een gratis onderhoudsbeurt.

Op maat gemaakte kleding uitzoeken en laten maken is een belevenis op zich. NEW TAILOR is één van de weinige kleermakerijen in Europa die nog een volledig pak in huis kan maken. En dit doen we met heel veel liefde. In onze vestigingen in Amsterdam en Utrecht is een atelier gevestigd waar onze kleermakers en coupeuses werken aan de beste fit voor jouw pak, overhemd of broek. Daarnaast zetten wij in huis altijd graag met de hand de puntjes op de i. We kunnen dus altijd nog iets aanpassen aan je outfit, ook achteraf. We werken alleen met liefhebbers van dit ambacht voor iedereen die dit ambacht weet te waarderen. En dat wordt gewaardeerd. Niet voor niets scoren we een 4,8 op Google Review.

Maak nu een Zoom afspraak

Laat je verder informeren

Wij zetten de espresso vast klaar

Maak geheel vrijblijvend in Amsterdam of Utrecht een oriëntatie afspraak en ervaar ons gastheerschap en de eindeloze kennis waardoor wij het mooiste maatwerk voor jou kunnen maken.

Maak nu een Zoom afspraak