Dresscode

Voor elke gelegenheid in de juiste stemming

We maken voor elke gelegenheid pakken, jasjes en de kleding waarin je passend en gaaf voor de dag komt.  Een kledingvoorschrift helpt jezelf en je gasten om in de juiste stemming naar het feest te gaan en bevordert het groepsgevoel. Soms (of vaak) een goed idee dus. Ken jij alle kledingvoorschriften? We zetten ze hier even op een rijtje.

White Tie

Rok rokkostuum dresscode

Een rokkostuum kennen we van Fred Astaire, de dirigent, de promovendus of paranimf of als je je Nobelprijs ophaalt en/of viert tijdens een staatsbanket. Traditioneel met zwarte broek met dubbele bies, zwarte jas met lange slip tot in knieholte en rokwit gemaakt van Marcella katoen. Meer info hier.

Black Tie

witte smoking maatpak

Een smoking is traditioneel zwart of nachtblauw. Een vest is een keuze. Een wit of creme smokingjasje is in de zomer helemaal tof. In de winter kan een velours smoking met Brandenburger cord cool zijn. We maken ze allemaal. Ook een Little Charly in een traditionele tartanbroek is natuurlijk mogelijk. Meer voorbeelden info vindt je hier.

Jacquet

Jacquet dresscode maatkleding

Het jacquet wordt overdag gedragen bij formele gelegenheden. De broek is veelal grijs gestreept, het vest lichtgrijs en de jas zwart. In de zomer voor huwelijksvoltrekkingen is een linnen vest of een leverkleurige wol ook zeer geschikt. Ook jacquets in geheel effen grijs of staalblauw maken regelmatig. Meer info en voorbeelden zie je hier.

Donker pak

business suit maatpak

Het donkerblauwe pak is de beste keuze voor gelegenheden waarin je zeker niet underdressed wilt zijn. Overdag kan antracietgrijs ook. Hoe groter het contrast met het hemd hoe formeler en krachtiger. Niet voor niets veel gedragen door leiders. Een donkerblauw pak ‘moet’ wel haast in je kast hangen.

Business wear

business wear maatpak 8 suit

Vroeger typisch de streep. En deze komt langzaam weer terug. Maar business wear is de typische tenue de Ville. Grijs of blauw in allerlei varianten. Eventueel in een Birdseye, visgraat of met streep(je) dus. Veelal gedragen met een das en donkerbruine of zwarte schoenen.

Tenue de Ville

Als er Tenue de Ville gevraagd wordt, kun je ‘gewoon’ een pak dragen meestal kom met das. Ook een combinatie van een grijze broek en een blauw jasje (geen blazer) kan heel goed. Het is dus netter dan (business) casual en minder formeel dan een geheel donker pak en kunnen ook andere kleuren.

Business casual

business wear maatpak

Meer vrijheid wat betreft stof en ook een combinatie kan. Dit zijn de pakken die je tegenwoordig veel ziet op netwerkbijeenkomsten, borrels en in vele kantoren. Een kledingvoorschrift waarin heel veel kan en je dus veel van jezelf kan laten zien. En als je dat niet doet is dat ook een keuze.

Casual

pop over shirt

Ook casual is een kledingvoorschrift. Draag iets gekleeds als een fraai hemd, al dan niet een jasje (afhankelijk van locatie en tijdstip), een nette broek als een donkere jeans of liever een fraaie Chino of Moleskin.

Jachtkleding

Jachtpak met plusfours

In de drijfjacht is tweed wel achterhaald door regenbestendige kleding. Voor de jacht op gevleugeld wild en het tableau wil je wel een (eigen) tweed. Met plus four, jachtvest en je jas met ruimte voor je patronen en schietplooien. Laat wel even je jachtvergunning zien.

How to tie a tie