Ieder jaar is het weer een uitdaging: je koffer zo inpakken, dat er zoveel mogelijk in kan. De vraag is natuurlijk wat echt mee moet. Om je goed te voelen raden we je aan je beste kleding mee te nemen. Als je met de auto gaat is het niet zo’n probleem als de koffer te zwaar is, of misschien niet helemaal dichtgaat. Maar als je met het vliegtuig reist moet je natuurlijk rekening houden met een bepaald gewicht en het formaat van de koffer. Maar hoe pak je dan het beste een koffer in? Wij geven tips!

Maak een inpaklijst

Wij zouden in ieder geval meenemen: zwembroek, linnen broeken, linnen shirts, minimaal een ongevoerd jasje, giro inglese shirts, katoenen broeken in wit, blauw en beige, katoenen trui en voldoende polo’s inclusief een paar met lange mouw. Schoenen die meegaan zijn de loafers, espadrilles en een paar witte sneakers. Als accessoires een goede pet en/of hoed en minimaal twee zonnebrillen van bijvoorbeeld The Bespoke Dudes. Probeer in setjes te denken zoals je het aan gaat trekken zodat je niet te veel meeneemt. Stel je voor dat je als James Bond op een terras zit met een Martini, Negroni of een ijskoud biertje. Dan weet je dat voor het perfecte plaatje en bovenal gevoel, kleding je in de juiste stemming te brengen.

Rol kleding

Polo’s, T-shirts en hemdjes kun je vaak heel klein oprollen, waardoor ze veel minder ruimte innemen dan wanneer je een stapel kleding opvouwt. Tip: voor kleding die je opvouwt kun je het beste alle kleding op elkaar leggen en als een pakketje opvouwen. Draai jasjes binnenste buiten waardoor ze minder kreuken. Mocht je plek hebben dan is een pakzak natuurlijk beter.

Andere tips 

  • Koop een lichte koffer. Een ‘harde koffer’ weegt meer dan een koffer van stof. Die paar kilo die je dan overhoudt is dan mooi meegenomen!
  • Neem geen handdoeken mee, die zijn vaak wel op locatie aanwezig.
  • Verpak vloeibare producten extra goed bijvoorbeeld door er nog een extra plastic tas om heen te doen.
  • Pak je schoenen apart in. Je vieze schoenen tegen je schone kleren aan, wil natuurlijk niemand. Die katoenen zakken die je bijvoorbeeld bij Crockett & Jones schoenen cadeau krijgt kun je dus beter wel gebruiken.
  • Mocht je meer dan twee boeken mee willen meenemen, dan weegt het al snel de helft van het toegestane gewicht. De lichtste oplossing is een e-reader. Leest anders dan een boek, maar zo kun je wel alle boeken op vakantie meenemen die je wilt lezen. Daarnaast zijn er ook dwarsliggers verkrijgbaar onder andere van Het Blauwe Boekje kun je die vast nog ergens vinden.
  • Bewaar belangrijke items in je handbagage. Daarbij kun je naast je portemonnee, telefoon en paspoort denken aan medicijnen, sleutels, reisgegevens, opladers en eventuele elektronica.
  • Weeg je koffer thuis nog even voordat je afreist naar het vliegveld