Samen zoeken wat bij jou past
Het uitzoeken van trouwkleding is iets bijzonders. Het is nog belangrijker dan andere kleding omdat het voor één van de belangrijkste dagen van je leven is, waar alles om jullie draait. Jullie als centrale middelpunt en een dag die vastgelegd wordt op menig foto. Het moet dus kleding zijn die past bij jou, bij jullie en de omgeving. Idealiter is het natuurlijk kleding die je daarna ook met plezier kunt dragen.

Uitzoeken van jouw perfecte maatkleding kost daarom iets meer tijd en aandacht. Begin met een plaatje voor de hele dag. Als je de locatie weet dan hoort daar vaak ook een bepaalde kledingstijl bij. Ook voor je kleding kan je een soort moodboard maken. Oriënteer je bij een aantal winkels door verschillende jasjes/pakken te bekijken en aan te trekken. Ook kun je op Pinterest en de site van NEW TAILOR plaatjes verzamelen die jou aanspreken.

Bij jouw kleermaker kun je een oriënterende afspraak maken en verschillende kleuren en stoffen overwegen. Zo krijg je langzaam het perfecte plaatje in je hoofd en overtuigt raken van wat jij gaat dragen. Een week later kom je bijvoorbeeld met je getuige de definitieve stof uitzoeken, het model bepalen en je maten laten nemen.

Het maken van jouw kleding duurt meestal 6 weken afhankelijk waar de stof vandaan mag komen, de hoeveelheid handwerk en het aantal tussenpassen. Als je met 12 weken rekening houdt, heeft niemand stress. Ruim op tijd is je kleding dan klaar en zoeken we de accessoires uit. Ook na jouw bruiloft houden we contact en zorgen we ervoor dat jouw pak of combinatie nog door jou gedragen kan worden.