Suit

The 8, 16, 32 and 48 Suit

NEW TAILOR is het adres voor maatkleding in Nederland sinds 1997 die de kleermakerstraditie nieuw leven in blaast. Een op het lijf gesneden pak of hemd wordt vaak gezien als luxe. Omdat niemand gemiddeld is zien wij het liever als een plezierige noodzakelijkheid. Vanzelfsprekend adviseren wij u ook op maat.

Bij een afspraak nemen we alle tijd om je wensen te inventariseren, de juiste stof te vinden passend bij het seizoen, jouw huidskleur en het doel van je kleding en uitstraling. We hebben zoveel stoffen dat we helpen kiezen. Daarna kiezen we meestal de voering en knopen. Het model van het jasje wordt bepaald door de breedte en type schouder, breedte revers, knoop- en taillehoogte, lengtes, mate van wegsnijden en natuurlijk de type zakken. Voor de broek kiezen we het aantal bandplooien, de bandverwerking, type zakken, sluiting, etc.. Door jou uitgebreid te meten en goed naar de houdingen te kijken kunnen we het patroon maken. Vaak schieten we nog even een jasje aan om de de gewenste en passende lengtes samen te bepalen. Een pak maken is geen wetenschap. Wel een kunst.

NEW TAILOR gebruikt verschillende verwerkingswijzen. De namen van onze pakkenlijnen zijn gebaseerd op het aantal uren dat nodig is om een pak te vervaardigen. The 8-suit, 16-suit, 32-suit en het pak dat we volledig in huis maken: The 48-suit. De maakwijze en daarnaast de stof bepalen ook de prijs en het draagcomfort.

Onze maakwijzen

Maakwijze en stof bepalen de prijs

We bieden half canvas, full canvas, handmade and full bespoke. Zie hieronder de overzicht.

The 8 Suit

699-799
 • Half canvas binnenwerk
 • Diverse schouderverwerkingen
 • Keuze uit 122 stoffen
 • Gemaakt in 8 uur
 • Eén pasmoment

The 16 Suit

899-1699
 • Full canvas verwerking
 • Ruime keuze schouderverwerking
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in 16 uur
 • Eén of twee tussenpassen

The 32 Suit

1899-2699
 • Full canvas verwerking
 • Volledig handgemaakt
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in 32 uur
 • Twee tussenpassen

The 48 Suit

2999+
 • Full canvas verwerking
 • Volledig handgemaakt in huis
 • Keuze uit 6.500 stoffen
 • Gemaakt in 48 uur
 • Minimaal vier tussenpassen

Maatpakken

Nut & Noodzaak

Als je wilt dat jouw kleding uniek is, iets over jou zegt en goed past, dan ben je bij NEW TAILOR aan het juiste adres. Neem niet langer genoegen met pakken en jasjes  die niet lekker zitten, waar collega’s ook in rond lopen en/of pakken die je na een jaar al weg kunt of wilt gooien.

Kies vanaf nu maatkleding die mooi, fijn en passend is. En kies voor NEW TAILOR als je gebruik wilt maken van 20 jaar ervaring. Uiteraard gaan we je helpen. Want het is niet makkelijk om een keuze uit zoveel stoffen en mogelijkheden te maken. Lees hier verder of loop binnen voor een kennismaking. Kunnen we jou al veel laten zien en voelen!

We fit the head not the body

Er wordt veel onder het mom van een maatpak aangeboden dat niet dit predicaat verdient. Het valt of staat in eerste instantie met de persoon die het pak of jasje aanmeet. Hij of zij moet in staat zijn jouw wensen en houding te vertalen in een model en patroon dat bij jouw lichaam en karakter past. NEW TAILOR wil je daarom graag leren kennen. Naast een goed patroon, model en stof voor de buitenzijde is het binnenwerk -net als bij mensen- van groot belang.

Met een los binnenwerk (full canvas / ongeplakt) behoudt de stof zijn eigenschappen en zet het jasje zich naar het lichaam van de drager. Hierdoor voelt jouw jasje als een tweede huid. Een ongevoerd jasje zonder schoudervulling versterkt dit nog eens. Een half canvas pak zorgt voor onberispelijkheid; het pak als een harnas dat zekerheid geeft. Het grote verschil met maatconfectie is dat we niet gebonden zijn aan vaste patronen, regels of voorgeschreven modellen. Alles kan, zolang wij het er mee eens zijn.

Reviews

 • Christoph Berger

  Had a shirt commissioned at New Tailor!
  All I can say: Perfect service, as well as comfortable, friendly and appealing environment. My first commission turned out great and I will for sure be back for more and bigger commissions.

  Stefan in `t Veld

  Service en kwaliteit hoog in vaandel.

 • Simon Griffiths

  Vesper Lynd: There are dinner jackets and DINNER jackets; this is the latter. And I need you looking like a man who belongs at that table.....
  Casino Royale 2005

  For the second time by Marcel and Roel.
  Expert advice and unmistakable knowledge about style (contemporary and classic), cloth and enjoying life! A tailored garment that turns heads!
  The ONLY quality tailor in Utrecht!
  Nobody does it better......

  Jelmer de Jong

  Een van de beste kleding gebeurtenissen van mij tot zover. Ik heb hier een op maat gemaakt pak laten maken en dat was meer dan fijn. Goede website, goede service, fantastisch personeel. Voor iedereen met een beetje budget een aanrader! Nog mooier zou zijn als ze in de hele keten foto's maken van de pakken die ze maken, dan kan je net een duidelijker beeld krijgen van hun mega hoeveelheid aan opties. Je kan bijvoorbeeld makkelijk een dag door alle kleuren van de stoffen gaan bladeren.

 • Reinout van Riel

  Helemaal top geholpen en zeer tevreden met het resultaat. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Anton Van de Weg

  Ervaring met passie en een goede espresso is hier het recept om met recht tot het predicaat 'The finest bespoke tailors of The Netherlands' te komen. Kleermakers voor het leven!

Hoe het werkt

Maatkleding van NEW TAILOR zorgt voor de zekerheid van de juiste pasvorm, uitstraling en gemak. Tijdens een afspraak inventariseren we je wensen, nemen je maten en bepalen zo het patroon. Dan gaan we aan het werk. Na zes weken is er een tussenpas en eventueel nog een. Daarna ben je de trotse bezitter van een nieuw pak, jasje, broek, vest of maathemd. En als we eenmaal jouw maten en wensen kennen is bijbestellen heel eenvoudig. Tot dan is het een ware belevenis met het bepalen van de juiste stof, voering, model en pasvorm. Kleding is immers uw dagelijkse visitekaartje en medebepalend voor jouw eigen stemming en die van jouw omgeving. Als ware butler waken we, samen met jou over jouw garderobe.

Kleermakerspak

Volledig op maat want we bepalen de patronen op basis van lichaamsmaten. We nemen geen genoegen met het simpel aanpassen van een bestaand patroon. Het begint bij jouw wensen en de beste materialen. Alleen de beste stoffen, de mooiste knopen en fournituren zijn goed genoeg. Diezelfde kwaliteitseisen stellen we ook aan onze espresso en het contact wat we met jou willen opbouwen.

Meer inspiratie nodig?

Naast pakken maken we ook graag hemden, overjassen en jacquets bijvoorbeeld.

Als je onze laatste magazine wil aanvragen, klik dan hier en we sturen het naar je op.

Pakken

Shirts

Trouwpakken

Meer inspiratie nodig?

Naast pakken maken we ook graag hemden, overjassen en jacquets bijvoorbeeld.

Als je onze laatste magazine wil aanvragen, klik dan hier en we sturen het naar je op.

Pakken

Shirts

Trouwpakken

Meer inspiratie nodig?

Naast pakken maken we ook graag hemden, overjassen en jacquets bijvoorbeeld.

Als je onze laatste magazine wil aanvragen, klik dan hier en we sturen het naar je op.

Pakken

Shirts

Trouwpakken