Duurzaamheid zit in ons DNA

Duurzaamheid bij NEW TAILOR

Sinds onze start in 1997 is duurzaamheid verweven in ons DNA. Sterker nog: het heeft aan de basis gestaan van de oprichting. We maken kleding uitsluitend na bestelling. Bij ons wordt slechts 0,2% van de kleding nooit gedragen door een eventuele mislukking of omdat ze dient als voorbeeld. We worden voortdurend geïnspireerd door onze klanten en volgen de trends op beurzen en sociale media. Omdat alle kleding  samen met jou bewust wordt uitgezocht, wordt het ook bewuster en langer gedragen.

Welk aspect van duurzaamheid het belangrijkste is, verschilt voor eenieder. Van dierenwelzijn, CO-2 uitstoot, watergebruik, arbeidsomstandigheden tot bijvoorbeeld hoe vaak het gedragen kan worden en welk percentage waste is. Laten we eerlijk zijn, we zijn niet over-principieel maar vinden het onze taak om elk jaar een verbetering in de keten aan te zwengelen. De klimaat-noodsituatie is aanleiding om duurzaamheid en verantwoordelijkheid in elk aspect van ons bedrijf door te laten dringen en hier dus regelmatig bij stil te staan. Zoals iedereen zijn we op reis als het gaat om duurzaamheid. We zijn niet perfect maar we proberen een verschil te maken bij elke gelegenheid die we kunnen. Hoe we dat doen lees je hieronder.

Maak nu een Zoom afspraak

Regelmatig in gesprek met al onze partners:

  1. Onze kledingstukken worden gemaakt voor meermalig gebruik
  2. Dierenwelzijn (RWS of GOTS keurmerk) vinden we belangrijk en hier sourcen we op
  3. Het salaris bij onze leveranciers moet above average zijn zodat we allemaal profiteren
  4. Hergebruik van energie stijgt jaarlijks of wordt gecompenseerd met groene energie
  5. Recyclen van materialen wordt gepromoot en ingezet waar mogelijk door oa alleen single material te verwerken
  6. Verminderen watergebruik is niet alleen onderdeel kostenbesparingsprogramma
  7. Verminderen CO-2 en dus energiegebruik in fabrieken en beperken vliegbewegingen door logistiek te groeperen
  8. Veiligheid productielocaties moet hoog zijn; er zijn openbare rapporten over eventuele ongelukjes en ongelukken
  9. Het Verminderen chemicaliën in verfstoffen voor de stof
  10. We voorkomen kinderarbeid en bevorderen opleiding van alle mensen in de keten

Vaker dragen minder onderhoud

Onze kleding is niet voor eenmalig gebruik maar moet voor meerdere gelegenheden ingezet kunnen worden. Daar zijn we steeds naar op zoek samen met jou. Ook informeren we over de herkomst van de wol en andere grondstoffen, hoe de kleding wordt gemaakt en hoe je er het beste voor kunt zorgen. Hierdoor groeit de betrokkenheid met de kleding en ga je er beter voor zorgen. In onze webshop vindt je allerlei materialen om goed voor je kleding te zorgen. Ook hebben we een stomerijservice en gaan we in onze beloftes zover dat onze kleding minimaal drie jaar mee moet gaan en we een fitgarantie geven en jouw kleding eventueel tussendoor aanpassen.

Uit enquêtes en gesprekken met klanten blijkt dat onze kleding vaak na zeven jaar nog gedragen kan worden en gemiddeld wel 200 keer gedragen wordt. Veel meer dan het gemiddelde van kleding in de gemiddelde garderobe van de Nederlandse man: zeven keer. Zeven versus twee honderd keer. Hoe sustainable wil je het hebben? Wollen producten hebben ook minder onderhoud en water nodig om schoon te blijven door het zelfreinigende karakter. We propageren dat pakken en jasjes hooguit eens per half jaar naar de stomerij gebracht hoeven te worden. Ook voor (gekleurde) hemden raden we aan deze niet na een dag al te wassen.

Maak nu een Zoom afspraak

Herkomst kleding

Onze pakken en jasjes worden geproduceerd door ambachtslieden in Leeds, Bangalore (I), Massa(It.). Uiteraard maken we ook nog in Amsterdam en Utrecht. De hemden worden gemaakt in Gdansk, Polen en Castella Grotte, Italië. In alle landen werken we samen met lokale ambachtslieden als onderdeel van onze toewijding om hun eeuwenoude technieken in leven te houden.

Atelier achtergrond

Logistiek

Wat de verzending van stukken stof of kledingstukken betreft, werken we met de duurzame verzendservice van DHL en GLS, zodat we onze bestellingen alleen in verzamelde batches verzenden. We recyclen ook al onze verzendmaterialen zo veel mogelijk en verpakken zo veel mogelijk gegroepeerd.

Smart casual ruit blauw shirt fietsend

In de winkels

We integreren duurzaamheid ook op microniveau in ons bedrijf, van het geven aan goede doelen tot wat we eten en hoe we onze winkels schoonmaken. Uiteraard scheiden we het afval. We serveren gewoon kraanwater, al dan niet met koolzuur en eten minimaal 50% vegetarisch.

NEW TAILOR pand Utrecht 2019

Transperancy

Je vindt hier de laatste environmental policies van de grootste leverancier voor pakkenstoffen: Dormeuil. Voor hemdenstoffen zie je hier het beleid van Albini. Bij onze partner in India wordt jaarlijks een SMETA ethical audit uitgevoerd die we je graag toesturen.

Dormeuil tonik wool sheep
Maak nu een Zoom afspraak

Speciale Wol

Van zowel Brisbane, Loro Piana als Dugdale hebben we katoen, linnen en wol die niet geverfd is en dus alleen natuurlijke kleurschakeringen heeft van licht beige tot bruin. Zeer fraai en beter voor het milieu. De stoffen van Barberis worden gemaakt onder één dak. Van wol tot finishing zodat het aantal transportbewegingen wordt beperkt. Ook is het systeem zo ingeregeld dat het water hergebruikt wordt en dat in het gereinigde water weer vissen kunnen zwemmen. De stoffen uit Engeland worden allemaal in de buurt van Huddersfield gemaakt. De spinnerij, weverij en finishers zijn nagenoeg buren van de warehouses waarvandaan Dormeuil en Harrisons onze stoffen gegroepeerd verzenden. Ook hier is waterhergebruik de norm.

Suitable sheep & Cotton to Shirt

In 2014 maakten we samen met Dormeuil en Myriad Design een boek met fraaie foto’s door Eiko Waleson. Het beeldverslag laat het verhaal zien van schaap tot uw pak. Als je weet wat er allemaal komt kijken bij het maken van jouw pak en hoeveel mensen er bij betrokken zijn, sla je wellicht stijl achterover. Dat wat je dagelijks draagt krijgt zo meer waarde.

De reis bracht ons bij spinnerijen, wevers, finishers en natuurlijk de logistieke hub van Dormeuil in Huddersfield waar we alle stoffen van Dugdale, Harissons, P&G, W. Bill en Dormeuil per jasje of pak voor jou bestellen. Helaas zijn we nog niet in Nieuw Zeeland of Australië geweest om zelf foto’s te maken van de schapen en wol veilingen.

In 2011 maakten we Cotton to Shirt om hetzelfde te doen voor het maken van katoen en shirts.
Hieronder kan je Suitable Sheep bekijken. Klik hier om Cotton to Shirt te bekijken.

Maak nu een Zoom afspraak

Vegan Suit

In 2020 introduceerden we de Vegan Suit. Hiervoor maken we alleen gebruik van katoen, linnen en hennep. Geen ‘man made fibers’. En natuurlijk ook geen hoornen knopen maar bijvoorbeeld van steennoot. Lees hier meer over het Vegan Maatpak.

vegan suit maatpak

Contact

We horen graag jou ideeën over hoe we ons beleid verder vorm kunnen geven.
Neem contact op met Roel Wolbrink om verder te praten.

Roel@newtailor.nl

Maak nu een Zoom afspraak

Waarom NEW TAILOR?

De merkbeloften van NEW TAILOR

Kleding moet hoogstpersoonlijk zijn vinden wij, geen massaproduct. Jij moet het mooi vinden. Dus eerst willen we weten wie jij bent. Daarom gaan we altijd met je in gesprek. We kijken in welke omgeving jij je beweegt, waar jij jezelf prettig in voelt en welke maakwijze bij je past. Weet je niet helemaal zeker wat bij je past? Geen probleem! Wij zijn de experts en nemen je graag mee in ons proces en advies. Wij garanderen dan ook dat jij de gekozen outfit mooi vindt. Zo niet, dan maken we het opnieuw. Maar doordat wij je goed leren kennen, vertrouwen we erop dat je outfit helemaal bij jou past en uniek is. Een hoogstpersoonlijke mooi garantie dus. Niet mooi, dan beginnen we graag opnieuw. (Maximaal 1 keer en wel ons advies volgen)

Maatkleding wordt vaak gezien als luxe. Maar iedereen is uniek en daarom zien wij het als een plezierige noodzakelijkheid. Wij maken al onze kleding voor jou helemaal op maat. Jij bepaalt hoe wij jouw pakken, shirts en broeken maken. Uniek dus, net als jij. Natuurlijk adviseren we je ook op maat. En verander je in de tussentijd van gewicht of wensen? Dat kan uiteraard gebeuren, niets aan de hand. Wij geven 3 jaar lang een pas garantie op broeken, jasjes, pakken en dergelijke zodat je kleding past en blijft passen. (Mits niet meer dan 5 cm verschil na eerste meting en maximaal 1 keer)

Als jij goed in je kleding zit, zit je goed in je vel en komen jouw kwaliteiten beter tot hun recht. Daar doet jouw hele omgeving zijn voordeel mee. En het gaat ook nog eens langer mee. Alles gaat namelijk langer mee en krijgt meerwaarde als je er aandacht aan besteedt. En die aandacht geven wij graag. We doen alles bewust. Jij kiest ook bewust voor slow fashion omdat je weet dat tijdloze dingen veel meer over jou zeggen. Door voor iedereen persoonlijk te produceren houden wij onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Daarnaast werken we met natuurlijke en herbruikbare materialen. Wij bieden een duurzaamheidsgarantie en garanderen dat de stoffen bij normaal gebruik minimaal drie jaar lang meegaan. Hierbij zorgen wij voor jouw outfit alsof het van onszelf is. Kom dus gerust langs voor een gratis onderhoudsbeurt.

Op maat gemaakte kleding uitzoeken en laten maken is een belevenis op zich. NEW TAILOR is één van de weinige kleermakerijen in Europa die nog een volledig pak in huis kan maken. En dit doen we met heel veel liefde. In onze vestigingen in Amsterdam en Utrecht is een atelier gevestigd waar onze kleermakers en coupeuses werken aan de beste fit voor jouw pak, overhemd of broek. Daarnaast zetten wij in huis altijd graag met de hand de puntjes op de i. We kunnen dus altijd nog iets aanpassen aan je outfit, ook achteraf. We werken alleen met liefhebbers van dit ambacht voor iedereen die dit ambacht weet te waarderen. En dat wordt gewaardeerd. Niet voor niets scoren we een 4,8 op Google Review.

Maak nu een Zoom afspraak

Laat je verder informeren

Wij zetten de espresso vast klaar

Maak geheel vrijblijvend in Amsterdam of Utrecht een oriëntatie afspraak en ervaar ons gastheerschap en de eindeloze kennis waardoor wij het mooiste maatwerk voor jou kunnen maken.

Maak nu een Zoom afspraak