Nette schoenen zijn essentieel in elke mannengarderobe. Om de levensduur van je schoenen te verlengen en ze in goede staat te behouden, is het belangrijk dat ze goed verzorgd worden.

Veel mannen blijven het verzorgen van de schoenen lastig vinden. Daarom hebben wij een guide gemaakt, waarin wij stap voor stap uit zullen leggen hoe je je schoenen mooi houdt.

Het begin

Cederhouten schoenspanners zijn de basis voor goede schoenverzorging. Onbewerkt cederhout beschermt het leer, de stof, de stiksels en de zolen door zout, vocht en zuur te absorberen. De schoenspanners zorgen er verder voor dat rimpels en kreuken in het leer glad gestreken worden. Zo kunnen alleen al cederhouten schoenspanners zorgen voor een langere levensduur van je schoenen.

Hoe werkt de verzorging?

Een goede verzorging begint bij de juiste verzorgingsproducten. Wanneer je een schoencrème zoekt, zorg er dan altijd voor dat de basis bestaat uit bijenwas. De bijenwas voedt, beschermt en zorgt voor een perfecte glans voor het leer. Voor de beste schoenverzorgingsproducten kies je de Médaille d’Or lijn van Saphir. De Pommadier schoencrème van Saphir bestaat niet alleen uit bijenwas, maar uit zeven extra voedende elementen, zoals: nertsolie en plantaardige was.

De eerste stap

Voordat je je schoenen verwent met een nieuwe laag schoensmeer, is het belangrijk om oude lagen en vuil eraf te halen. Borstel de schoen eerst met een borstel – bij voorkeur eentje van paardenhaar – en gebruik een goede kwaliteit reiniger, zoals de lotion van Saphir. Je wrijft de lotion in het leer met een katoenen doek en rondt de stap af door de schoen droog te wrijven met een droge doek. Voordat je begint met de volgende stap, moet je de schoen een aantal minuten laten drogen.

Bekijk het volledige artikel hier.