Tijd voor een minder formele dasknoop

De das is al jaren op zijn retour, maar wij verkopen ze steeds meer. Mooie prints, grenadines en gehaakte dassen. Veelal van Drake’s. Elke das vraagt om zijn eigen knoop, want hoe dunner de das hoe kleiner de knoop wordt. De dubbele Windsor zie je nog steeds veel bij nieuwslezers en politici. Dat was decennia de knoop die iedereen moest leren en ook wij zijn er mee opgegroeid. De dubbele Windsor is echter wel een klassieker en daarom pleiten wij al een paar jaar voor de dubbele four in hand en juist wel een ‘plasgoot’ voor extra jeu.

De mode is ontegenzeggelijk informeler geworden en privé en zaken doen lopen steeds meer in elkaar over. Dat uit zich in de kleding die we dragen. Een das maakt menig outfit net iets formeler en gekleder. Bovendien krijgt je gezicht meer aandacht. Door correct gekleed te gaan, wek je vertrouwen. Veel van onze klanten willen de mogelijkheid hebben om hun outfit de ene keer wat formeler te dragen en de volgende keer juist weer wat informeler. Dat kan door bijvoorbeeld de ene keer een hemd met een das te dragen en de volgende keer juist een polo onder je jasje te kiezen.
De dasknoop die minder formeel is en past bij jouw smart casual outfit is de dubbele four in hand. Eenvoudig te knopen door twee keer om te slaan en daarna door de achterste lus te halen. Het resulteert in een mooie asymmetrische knoop die ook wat losser om de nek gedragen kan worden. Ook fraai onder je button down boord waarbij de knoopjes los mogen bijven; die das houdt de kraag immers op zijn plek. Niet voor niets zag je deze knoop veel op de zogenaamde Ivy League universiteiten. Van gestreepte ‘fraternity’ das tot de meer geklede dassen met fraaie motieven, alle studenten prefereerden de Four in Hand boven de Windsor. Wij snappen wel waarom.

Four in Hand Knot