“We helpen je niet alleen graag met mooie kleding, maar met veel meer dan dat. Klanten weten ons te vinden voor allerlei advies op het gebied van stijl en genieten. Dus daarom hebben wij een nieuw initiatief in het leven geroepen. Een mail vol zaken, dingen en ogenschijnlijk nutteloze feiten die het leven leuker, mooier en fijner maken. In deze editie natuurlijk vooral focus op die zaken die het thuis zitten en werken inspirerend en nuttig maken.” – Raoul

oneQ

Mocht je een nieuwe BBQ overwegen en je wil niet een modieuze green egg (wat eigenlijk meer een oven is) maar echt willen grillen en toch controle willen hebben over de temperatuur, kies dan voor de fraaie BBQ’s van oneQ. Je kan ze inclusief meubel bestellen en langzaam uitbreiden tot een ware buitenkeuken maar ook alleen de BBQ units bestellen en in een eigen tafelblad laten verzinken. De oneQ werkt met behulp van gas en geeft het beste resultaat voor een buitenkeuken. We zijn zelf ook fan van een Hot Wok, omdat je daarmee echt hoge temperaturen kan halen en dus echt gaat wokken in plaats van roerbakken.

Salt, Fat, Acid & Heat

Salt, Fat, Acid, Heat

Over BBQ gesproken. De grote truc van vlees bereiden is het tijdig marineren van je vlees. Een T-bone steak kun je het beste ’s ochtends al zouten; een hele kalkoen twee dagen van tevoren. Het zout maakt in een paar uur het vlees malser omdat aminozuren worden afgebroken. Ook trekt het zout in het hele stuk vlees. Bovendien heb je in the end zo minder zout nodig. Wil je meer weten over zout, (vet, zuur en warmte) lees dan het boek en kijk de Netflix serie van Samin Nosrat. Met de kennis van dit boek word je zeker een betere kok.

Raoul’s Platenkast

PlatenkastDe top 10 LP’s deze maand van Raoul:

1.      Miles Davis : Kind of Blue
2.      Frank Sinatra – Sinatra at The Sand
3.      Grant Green – Idle Moments
4.      Dave Brubeck – Time Out
5.      Tom Waits – Real Gone
6.      Eric Clapton – Unplugged
7.      Charles Mingus – Mingus Ah Um
8.      Alessandro Cerino – I colori delle stagioni
9.      Nina Simone – High Priestess of Soul
10.    James Brown – Live at the Apollo